Δείτε μια σπάνια Rambo Lambo να “οργώνει” στα χιόνια (video)


Το πρώτο off-road όχημα που κατασκεύασε ποτέ η Lamborghini αφήνει τη ζεστασιά του γκαράζ και παίρνει τα... βουνά, προσφέροντάς μας ένα εντυπωσιακό video τύπου "Gymkhana".

  • 7/1/2022

Είναι γνωστό πως η Lamborghini Urus  δεν είναι η πρώτη προσπάθεια της ιταλικής φίρμας στην SUV κατηγορία. Το 1986 είχε κάνει την εμφάνισή της η Lamborghini LM002, η κατασκευή της οποία προέκυψε από ένα συμβόλαιο που είχαν συνάψει οι Ιταλοί με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την προμήθεια του αμερικανικού στρατού.

Όταν η συμφωνία “στράβωσε”, στην Lamborghini  αποφάσισαν να πάρουν τον κινητήρα της Countach και να τον ταιριάξουν στο off-road όχημα, συνδυάζοντάς το με ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων ZF και με φαρδιά ελαστικά τα οποία κατασκεύασε μετά από παραγγελία η Pirelli και η αξία τους αγγίζει τις 17.000 €!

Οι LM002 που κυκλοφορούν σήμερα είναι ελάχιστες (328 μονάδες κυκλοφόρησαν) και σπάνια μπορεί να τις συναντήσει κανείς αφού είναι καλά κρυμμένες στα γκαράζ συλλεκτών. Μία από αυτές αποχωρίστηκε τη ζεστασιά και βγήκε στα χιονισμένα μονοπάτια της ελβετικής πόλης Gstaad δείχνοντας τι μπορεί να κάνει με την δύναμη που κρύβει. Εδώ να πούμε ότι ο κινητήρας είναι ένας V-12 με χωρητικότητα 5.2 λίτρα που αποδίδει 450 PS και μετακινούν με αρκετή ευκολία την βάρους 3 τόνων “Rambo Lambo”, όπως ήταν το προσωνύμιο που της κόλλησαν τα πρώτα χρόνια της κυκλοφορίας της.

Την παραγωγή του video επιμελήθηκε η εταιρία πώλησης κλασικών αυτοκινήτων “Kidston” και τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Pietro Bianchi, συνδυάζοντας εντυπωσιακά πλάνα τύπου “Gymkhana” με ένα πρωτότυπο plot story.

Δείτε το video...