Στα χιόνια, με τη Lamborghini LM002 (Video)


H Lamborghini LM002 ήταν ένα εκπληκτικό και μάλλον απρόσμενο δημιούργημα, όταν παρουσιάστηκε πριν από 39 χρόνια. Ωστόσο, ακόμα και σήμερα, δείχνει πόσο διασκεδαστική μπορεί να είναι κατά την κίνησή της στο χιόνι και τον πάγο.

 
  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙO.
  • 17/4/2021

Ένα διπλοκάμπινο τετρακίνητο pickup όχημα σπορ επιδόσεων είναι μία πρόταση η οποία εμπεριέχει πολλά αντικρουόμενα και «παράλογα» δεδομένα. Όμως, η Lamborghini LM002 είναι ακριβώς αυτό.

Παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο το 1982 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, και παραγωγή της ξεκίνησε το 1986. Ωστόσο οι βάσεις για τη δημιουργία της είχαν τεθεί εννέα χρόνια νωρίτερα, το 1977. Εκείνη τη χρονιά, η Lamborghini είχε παρουσιάσει στις ΗΠΑ το πρωτότυπο Cheetah (φωτογραφία κάτω), με σκοπό να το προωθήσει στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ως στρατιωτικό όχημα μεταφοράς προσωπικού.

Η LM002 είχε τον V12 κινητήρα χωρητικότητας 5,2 λίτρων κινητήρα της Countach ο οποίος απέδιδε μέγιστη ισχύ 420 PS/6.800 rpm και μέγιστη ροπή 500 Nm/4.500 rpm. Οι επιδόσεις της ήταν πολύ καλές για τον όγκο και το βάρος. Επιταχυνόταν από τα 0-100 km/h σε 7,8 sec και η τελική ταχύτητα της έφτανε τα 210 km/h.

H LM002 ήταν ένα ικανό εκτός δρόμου όχημα της παλιάς σχολής. Αυτό αποφάσισαν να δείξουν οι συντελεστές του διαδικτυακού καναλιού «Kidston Productions» οι οποίοι δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό, αλλά και χιουμοριστικό βίντεο, στις χιονισμένες ελβετικές Άλπεις, στο οποίο μπορούμε να δούμε τις εκτός δρόμου ικανότητες του ιστορικού μοντέλου τη Lamborghini.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.