Η Polestar θα χρησιμοποιεί πλήρως ανακυκλωμένα υλικά για τα εσωτερικά των μοντέλων της


Για την Polestar η ηλεκτροκίνηση είναι η μια μόνο πλευρά της φιλικότητας που πρέπει να επιδεικνύει ένα σύγχρονο αυτοκίνητο προς το περιβάλλον.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/2/2020

To πλήρως ηλεκτρικό Polestar 2 έχει σύμφωνα με την υπό-μάρκα της σουηδικής Volvo ένα «vegan εσωτερικό», καθώς απουσιάζουν πλήρως ζωικής προέλευσης υλικά, π.χ. δέρματα, αλλά αυτό είναι μάλλον το πρώτο βήμα. Και αυτό γιατί οι υπεύθυνοι της μάρκας θέλουν να εφαρμόσουν στα νέα τους μοντέλα ένα πλήρη κύκλο βιωσιμότητας. Αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της για μείωση του βάρους, τον περιορισμό των πλαστικών και γενικά των αποβλήτων κάθε τύπου.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του Thomas Ingelath, του επικεφαλής της Polestar, ο οποίος είπε πως «είναι σαφές πως για να υπάρχει ολοκληρωμένη βιωσιμότητα θα πρέπει να εξετάσουμε κάθε στοιχείο που μπαίνει στα αυτοκίνητά μας. Για την Polestar η βιωσιμότητα δεν περιορίζεται μόνο στην ηλεκτρική πρόωση και οι νέες λύσεις που εξελίσσουμε και θα παρουσιαστούν στα μελλοντικά μας μοντέλα δείχνουν τις προθέσεις μας».

Έτσι για παράδειγμα οι επενδύσεις για τα καθίσματα θα μπορούν να κατασκευαστούν από 3D ίνες οι οποίες θα προέρχονται από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια νερού. Επίσης κάποια άλλα στοιχεία του εσωτερικού θα μπορούν να κατασκευάζονται από υλικά όπως ο φελλός ή τα δίχτυα που θα προέρχονται από οινοποιεία και από αλιευτικά σκάφη αντίστοιχα. Από υπολείμματα φελλού για παράδειγμα μπορούν να κατασκευαστούν διακοσμητικά, ενώ από ανακυκλωμένα δίχτυα μοκέτες.