H Porsche 911 είναι το πιο κερδοφόρο μοντέλο για το 2019


H νέα 911 είναι το μοντέλο που αποφέρει σε έναν κατασκευαστή τα μεγαλύτερη κέρδη ρεφάροντας την χασούρα από το κόστος εξέλιξης της Taycan.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/9/2019

Το πιο επικερδές μοντέλο για την τρέχουσα χρονιά δεν είναι κάποιο Tesla αλλά η νέα Porsche 911 στην οποία αντιστοιχούν το 30% των συνολικών κερδών της εταιρίας. Και παρόλο που οι πωλήσεις αντιστοιχούν στο 11% επί του συνόλου της Porsche, σύμφωνα με ανάλυση του Bloomberg Intelligence.

Η επίδοση της 911 ξεπερνά άλλα ελίτ μοντέλα όπως είναι οι Ferrari F8 Tributo, Aston Martin DBX, Mercedes-Benz GLE και BMW X5. Για παράδειγμα η F8 Tributo έχει μερίδιο πωλήσεων στο 50% αλλά συμβάλλει μόλις κατά 17% στην κερδοφορία της εταιρίας. Η Aston Martin στοχεύει να 4.500 DBX μέσα στο 2020 και ίσως αυτό να είναι το επόμενο πιο κερδοφόρο μοντέλο.

Όσον αφορά στα SUV, η GLE μαζί με την GLS θα αντιπροσωπεύουν το 24% των κερδών της Mercedes το 2020, από μόλις το 9% του συνολικού όγκου πωλήσεων. Η BMW X5 θα αντιπροσωπεύει το 16% των κερδών, με μόλις 7% επί των όλων πωλήσεων της BMW. Και όπως γίνεται αντιληπτό επιβεβαιώνεται πως οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν πολύ μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους από τα μεγάλα και ακριβότερα αυτοκίνητα παρά από τα μικρότερα και φτηνότερα.