Η Porsche και η TAG Heuer παρουσιάζουν από κοινού ρολόγια


Από τη δεκαετία του ΄60 και τους κινητήρες της Formula 1 τη δεκαετία του ’80 στο σύγχρονο TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 5/2/2021

Οι δύο εταιρείες δεν είναι άγνωστες μεταξύ τους μια η συνεργασία τους και η σύνδεση μεταξύ τους ξεκίνησε κάπου στα τέλη της δεκαετίας του ’60 με ενδιάμεσο το Jo Siffert, ο οποίος ήταν οδηγός αγώνων και αντιπρόσωπος της Porsche. Μέχρι τότε αρκετοί οδηγοί φορούσαν ρολόγια της Heuer, ενώ τότε έγιναν σαφώς περισσότεροι, καθώς ο Siffert είχε το λογότυπο της Heuer στο αυτοκίνητο και τη φόρμα του.

Tαυτόχρονα αγόραζε ρολόγια σε τιμή κόστους και τα μεταπωλούσε στις άλλες ομάδες. Κάπως έτσι και ο Steve McQueen είχε στο Le Mans το λογότυπο της Heuer στη φόρμα του και ένα Heuer Monaco στον καρπό του. Από τότε έχουν περάσει βέβαια πολλά χρόνια, μεσολάβησε η συνεργασίας της Porsche και της TAG Heuer πλέον στη Formula 1, ενώ το πρώτο νέο κοινό προϊόν τους είναι πλεόν ο χρονογράφος TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph.

Ο οποίος έχει διάμετρο 44 χιλιοστών και μηχανισμό Calbre Heuer 02, με αποθέματα ενέργειας για 80 ώρες, κάτι που σημαίνει πως εξακολουθεί να λειτουργεί ακόμα και αν δεν το φοράει κανείς για δύο, τρεις μέρες. Οι τρεις επιπλέον ενδείξεις του χρονογράφου αφορούν δευτερόλεπτα, λεπτά και ώρες, ενώ το πίσω μέρος του είναι διάφανο, για να μπορεί να δει κανείς το μηχανισμό.

Ο TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph είναι διαθέσιμος τόσο με μπρασελέ όσο και με δερμάτινο λουράκι.