Η Porsche Vision 920 είναι ένα ονειρεμένο hypercar


Πίσω στο χρόνο και στο πρωτάθλημα WEC του Le Mans η Porsche είχε μια λαμπρή πορεία πριν από μερικά χρόνια.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: PORSCHE
  • 12/11/2020

Λίγο πριν η Porsche μπει στο πρωτάθλημα του WEC κάνοντας ένα σερί από το 2015 έως το 2017 υπήρχαν έντονες φήμες για είσοδο της στην F1. Και λίγο μετά την ολοκλήρωση του θριάμβου και με το dieselgate να σκάει σαν βόμβα η γερμανική εταιρία εγκατέλειψε το περιβόητο Le Mans για χάρη (της άχαρης;) Formula E. Και έτσι η πολύ πετυχημένη 919 Hybrid, ένα απόλυτα πετυχημένο υβριδικό αγωνιστικό, παροπλίστηκε.

Ωστόσο, η σχεδιαστική ομάδα της Porsche δεν σταμάτησε να εξετάζει ένα ενδεχόμενο επιστροφής και προχώρησε σε ένα άγνωστο μέχρι σήμερα πρωτότυπο αγωνιστικό που αποκαλύπτεται σε κεφάλαιο του βιβλίου της εταιρίας με τίτλο «Porsche Unseen» (δηλ. οι Porsche που δεν έχουμε δει).

Σε αυτό το κεφάλαιο αναφέρεται πως η Porsche σχεδίασε το Vision 920 με στόχο να δημιουργήσει ένα σούπερ σπορ αυτοκίνητο υπέρ-υψηλών επιδόσεων ή ένα που θα μπορούσε να είναι και αγωνιστικό. Και όπως μπορείτε να δείτε οι δυνατότητες της Vision 920 φωνάζουν από μακριά βλέποντας και μόνο τις φωτογραφίες.

Στις οποίες φαίνεται ένα εξεζητημένο αεροδυναμικά μονοθέσιο με το χαρακτηριστικό σχήμα της κατηγορίας LMP1 και την καλύπτρα για το κόκπιτ. Οι τροχοί είναι μονομπούλονοι, το πίσω μέρος έχει τεράστια καπούλια ενσωματώνοντας τις εισαγωγές αέρα, στην οροφή υπάρχει ένα πτερύγιο, μπροστά το κάλυμμα είναι ανοιχτό για άμεση ρύθμιση της push-rod ανάρτησης, όπως και στο 919 Hybrid. Ενδιαφέρον.