Η πρώτη ειδική έκδοση του ανανεωμένου Renault Twingo είναι η Le Coq Sportif


Πιο γαλλική δεν γίνεται. Η πρώτη σπέσιαλ έκδοση του Twingo μετά το facelift του είναι σε συνεργασία με τη γαλλική εταιρεία αθλητικών le coq sportif.
 

  • 25/1/2019


Μόλις δύο- τρεις μέρες μετά την εμφάνιση του ανανεωμένου Twingo η Renault παρουσίασε και την πρώτη του ειδική έκδοση. Η οποία είναι 100% γαλλική μιας είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, που κατά 15% ανήκει στο δημόσιο τομέα της Γαλλίας, με την επίσης γαλλικής εταιρεία αθλητικών ειδών le coq sportif.

Έτσι λοιπόν το Twingo “le coq sportif” υιοθετεί κάποια σχεδιαστικά χαρακτηριστικά των ομώνυμων αθλητικών ειδών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τα εθνικά χρώματα της Γαλλίας. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές αλλά η πιο χαρακτηριστική και η πιο… γαλλική είναι η French one. Σε αυτή λοιπόν οι ασύμμετρες ρίγες της αριστερής πλευράς επεκτείνονται στην οροφή για να καταλήξουν στο λογότυπο της le coq sportif δεξιά.

Άλλα ιδιαίτερα στοιχεία είναι τα κόκκινα καλύμματα των καθρεφτών, οι μπλε λεπτομέρειες στη μάσκα και οι κόκκινες στους προφυλακτήρες. Ταυτόχρονα το σήμα της εταιρείας αθλητικών ειδών υπάρχει και στα πλευρικά προστατευτικά του αμαξώματος. 

Ανάλογη προσέγγιση επικρατεί και στο εσωτερικό, όπου κυριαρχούν τα χρώματα της le coq sportif, ενώ η πάντα απαραίτητη πλακέτα των σπέσιαλ εκδόσεων υπάρχει εδώ στη βάση του επιλογέα ταχυτήτων. 

Το επίπεδο εξοπλισμού είναι το κορυφαίο και περιλαμβάνει και την top οθόνη αφής των 7,0 in για το σύστημα infotainment, ενώ οι διαθέσιμοι κινητήρες για τη περίσταση είναι ο ατμοσφαιρικός τρικύλινδρος των 1.000 κυβικών και των 75 ίππων καθώς και ο turbo των 1.000 κυβικών και των 95 ίππων.