Η πρώτη Lamborghini Huracan Sterrato με twin-turbo είναι ένα «τέρας» 1.100 PS (video)


Η πρώτη Lamborghini Huracan Sterrato με διπλό τούρμπο είναι γεγονός κι η ισχύ της εκτοξεύεται σε εξωπραγματικά επίπεδα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: supercar_ron - Instagram, YouTube
  • 15/9/2023

Το να κατασκευάσει ή να τροποποιήσει κανείς ένα supercar είναι σοβαρή υπόθεση. Ειδικά όταν πρόκειται για ένα πρότζεκτ που δεν έχει επαναληφθεί στην χώρο της αυτοκίνησης. Ένα τέτοιο κατάφερε να δημιουργήσει μια ομάδα βελτιωτών, το οποίο δεν είναι άλλο από την πρώτη Lamborghini Huracan Sterrato που φέρει twin turbo.

Θέλοντας να ανεβάσει τη Sterrato του στο επόμενο επίπεδο, ο γνωστός λάτρης της αυτοκίνησης, γνωστός κι ως Supercar Ron στα social media και στο YouTube, αποφάσισε να της προσφέρει ένα twin-turbo kit της Boost Logic, η οποία εξειδικεύεται στην Huracan. Η ικανή για off-road σκηνικά Sterrato έλαβε επίσης αναβαθμισμένες αντλίες καυσίμου, ένα σύστημα εξάτμισης τιτανίου, μια εισαγωγή τιτανίου, μια πολλαπλή εισαγωγής billet και νέα μέρη ψύξης.

Με την περιπλοκότητα του ατμοσφαιρικού κινητήρα V10 των 5,2 L που κρύβει κάτω από το κάλυμμα, η προσθήκη όλων των παραπάνω δεν ήταν μια απλή διαδικασία. Χρειάστηκε να αφαιρέσουν ένα μεγάλο κομμάτι του εσωτερικού, προκειμένου να φτάσουν στο ντεπόζιτο. Το μεγαλύτερο τμήμα του πίσω μέρους ανοίχθηκε, προκειμένου να εγκατασταθούν τα τούρμπο.

Την τρίτη μέρα του εγχειρήματος, η ομάδα πήγε την twin-turbo Sterrato σε ένα κοντινό συνεργείο με δυναμόμετρο. Στην πρώτη προσπάθεια, το πανίσχυρο όχημα άγγιξε τα 840 PS, δηλαδή περίπου 230 PS περισσότερο από την ήδη εξωφρενική ισχύ του. Παρόλ' αυτά, η ισχύς ανέβηκε σταδιακά στα 856 PS, πριν φτάσει στα 941 PS, στην τέταρτη προσπάθεια.

Αυτό που εντυπωσιάζει ιδιαίτερα είναι το γεγονός ότι οι παραπάνω δοκιμές έγιναν με συμβατική βενζίνη. Σύμφωνα με τον ειδικό της Boost Logic, το όχημα μπορεί να φτάσει έως και τα 1.100 PS χρησιμοποιώντας αιθανόλη. Ο ιδιοκτήτης βέβαια, προορίζει τη συγκεκριμένη Sterrato για τις καθημερινές του μετακινήσεις, οπότε η ισχύς θα περιοριστεί στα 850 PS, με συμβατικό καύσιμο.

Δείτε τη διαδικασία της δημιουργίας: