Η PSA επιδιώκει τη συγχώνευση με την FCA


Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, τα ανώτατα στελέχη του Ομίλου PSA επιθυμούν το συντομότερο την υπογραφή συμφωνίας για τη συγχώνευσή του με τον Όμιλο Fiat Chrysler Automobiles, παρά τη μήνυση της General Motors στην FCA.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 25/11/2019

Όπως έγινε γνωστό, τα διευθυντικά στελέχη του Ομίλου PSA επιδιώκουν την επίσπευση της διαδικασίας για τη συγχώνευση με τον ιταλοαμερικανικό Όμιλο της Fiat Chrysler Automobiles και την υπογραφή της συμφωνίας ως το τέλος του έτους. Ως γνωστόν, η συμφωνία θα είναι αξίας 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων και από αυτή θα προκύψει η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Η πρόσθεση των ανθρώπων του Ομίλου PSA παραμένει ισχυρή έπειτα από τη μήνυση που υπέβαλε η General Motors κατά της Fiat Chrysler Automobiles και στην οποία υποστηρίζει ότι μέλη του συνδικάτου των εργαζομένων της GM δωροδοκήθηκαν από την FCA ώστε η τελευταία να αποκτήσει οφέλη αναφορικά με τους μισθούς και τις εργασιακές πρακτικές. 

Στέλεχος της Fiat Chrysler Automobiles χαρακτήρισε τη μήνυση «ανάξια λόγου» και ότι με αυτή η General Motors προσπαθεί να εμποδίσει την συγχώνευση της FCA με την PSA.