Η Renault συνεχίζει να επενδύει στη Dacia


Ετοιμάζεται η μελλοντική σειρά Sandero και εξετάζεται η αντικατάσταση του Duster.

  • 12/2/2014

Η Renault εξακολουθεί να πιστεύει στη Ρουμανία και θα συνεχίσει να επενδύει δυναμικά στην αγορά αυτή, διαβεβαίωσε ο διευθυντής προμηθειών του Ομίλου, Antoine Aoun, συμμετέχοντας σε ειδική ομάδα εργασίας, στο πλαίσιο επιχειρηματικού Φόρουμ για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που πραγματοποιείται στο Βουκουρέστι.

«Η Renault έχει επενδύσει σε αυτή τη χώρα 1 δισ. ευρώ από τότε που εξαγόρασε τη Dacia και δεν έχουμε ολοκληρώσει ακόμη (τις επενδύσεις). Θα συνεχίσουμε δυναμικά και αυτό είναι ένα σημαντικό μήνυμα για τους προμηθευτές μας. Τους καλούμε να έλθουν στη Ρουμανία, γιατί υπάρχει δουλειά που πρέπει να γίνει εδώ. Είμαστε αισιόδοξοι για το 2014 και τα επόμενα χρόνια. Η Ρουμανία είναι μια χώρα με καταρτισμένους ανθρώπους» είπε ο κ. Aoun, επισημαίνοντας ότι το δίκτυο προμηθειών της Renault απασχολεί άμεσα ή έμμεσα στην Dacia 130.000 -150.000 εργαζομένους, ενώ ο κύκλος εργασιών της Renault-Dacia το 2012 διαμορφώθηκε στα 4 δισ. ευρώ, που ισοδυναμεί με το 3% του ρουμανικού ΑΕΠ.

Το στέλεχος της Renault αποκάλυψε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία εξετάζει ήδη το ενδεχόμενο αντικατάστασης του μοντέλου Dacia Duster και μία γενικότερη ανανέωση των μοντέλων Dacia.

«Στα τέλη του 2013 ολοκληρώσαμε την ανανέωση ολόκληρης της σειράς Logan, ενώ η τελευταία σειρά Duster παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο- Οκτώβριο 2013. Σήμερα διαθέτουμε μία εξολοκλήρου ανανεωμένη σειρά και εργαζόμαστε ήδη στη μελλοντική σειρά Sandero. Εξετάζουμε επίσης και άλλες αντικαταστάσεις, που περιλαμβάνουν τη σειρά Duster» είπε.

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο πρόεδρος της Ρουμανίας Traian Băsescu χαρακτήρισε ως «έλλειψη πατριωτισμού» τη χαμηλή προτεραιότητα που δίδεται στον οδικό άξονα Πιτέστι (νότια Ρουμανία)- Σίμπιου (κεντρική Ρουμανία), εκφράζοντας ανησυχία ότι η πολιτική αυτή θα μπορούσε να έχει ως συνέπεια την απώλεια του εργοστασίου της Dacia στο Πιτέστι.