H Smart θα γίνει μια μάρκα με SUV!


Στο μέλλον ίσως να αναφερόμαστε στην Smart ως μια εταιρία που έγινε διάσημη από τα citycars της και στη συνέχεια από τα SUV της!

  • 15/1/2021

Ένα χρόνο αφότου η Daimler συμφώνησε με την Geely για την παραγωγή Smart ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα, η μάρκα αποκάλυψε ότι το πρώτο της νέο μοντέλο θα είναι SUV. Έτσι, είναι επίσημο και οι φήμες επιβεβαιώνονται. Στη νέα της εποχή η Smart δεν θα βασίζει την γκάμα της σε μικρά στιλάτα αυτοκίνητα πόλης αλλά σε επίσης κομψά SUV!

Μέσα στον επόμενη χρόνο θα λανσαριστεί το πρώτο SUV της Smart που θα βασίζεται στην πλατφόρμα Sustainable Experience Architecture της Geely, όπως δήλωσε το αφεντικό της Smart, Daniel Lescow, στην Automobilwoche (μια γερμανική αδελφή έκδοση της Automotive News Europe).

Πιθανότατα η νέα βάση της Geely θα αλλάξει εντελώς το προϊόντικό χαρακτήρα της Smart και θα σηματοδοτήσει το τέλος της εικόνας μιας μάρκας που έγινε διάσημη για το μικρό της διθέσιο αυτοκινητάκι. «Πλέον, το μήκος και μόνο του αυτοκινήτου δεν είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για εμάς ... έχουμε επαναπροσδιορίσει τις απαιτήσεις για την Smart. Θέλουμε να εκπέμπουμε πιο premium και να μην φαινόμαστε τόσο παιχνιδιάρικη ως μάρκα», δήλωσε ο Lescow.

Παρά την αυξητική τάση μεγέθους της μάρκας και την αναπόφευκτη αύξηση των τιμών, ο Lescow λέει ότι τα νέα Smart SUV δεν θα κανιβαλίσουν τις πωλήσεις των Mercedes-Benz A-Class και GLA.

Μια σημαντική είδηση είναι πως η Smart δεν θα επιστρέψει σύντομα στην αγορά των ΗΠΑ, αφού θα επικεντρωθεί στην Κίνα και στην Ευρώπη. Τέλος, να πούμε πως εννοείται πως η Smart θα συνεχίσει αποκλειστικά με ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Τα οποία θα είναι SUV.  

«Οι δυνατότητες είναι τεράστιες, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στην Κίνα. Τα SUV γίνονται τα πιο δημοφιλή από όλα τα επιβατικά στην Κίνα. Αλλά μην ανησυχείτε, το νέο μας SUV δεν θα είναι μόνο για την Κίνα, θα το φέρουμε στις ευρωπαϊκές αγορές», έγραψε ο Lescow στο LinkedIn.