H Toyota πούλησε ήδη 300k GR Yaris! Στο Gran Turismo Sport…


Εάν αυτό το νούμερο αντικατόπτριζε τις κανονικές παραγγελίες του GR Yaris, οι άνθρωποι της Toyota θα είχαν ήδη γιορτάσει τη νέα χρονιά…

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 30/12/2020

Και έτσι όμως, η αγάπη του κόσμου προς το νέο μικρό «πύραυλο» των Ιαπώνων, δείχνει πως η κίνησή τους ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Μετά από αρκετά χρόνια (για να μην πούμε δεκαετίες) άνευρων μοντέλων, οι άνθρωποι της Toyota αποφάσισαν να μιλήσουν στην καρδιά των απανταχού petrolheads. Αυτών που αποτελούν μεν μειοψηφία στον όγκο των συνολικών πωλήσεων, διαθέτουν όμως και χαρακτηριστικά opinion leader, που πάντα είναι χρήσιμα αν θες να έχεις κοινό.

Το πρώτο βήμα έγινε με την έλευση της νέας Supra, εδώ όμως μιλάμε πλέον για άλμα! Και παρότι η γραμμή παραγωγής δεν μπορεί να παράξει τόσα GR Yaris, όσα συμβατικά, ώστε να γεμίσει ο κόσμος από τέτοια, η δυναμική του μοντέλου φαίνεται από τις πωλήσεις του στον ψηφιακό κόσμο.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η Sony, η προσθήκη του GR Yaris στο δημοφιλές παιχνίδι Gran Turismo Sport, τον τελευταίο μήνα, ώθησε πολλούς να το «αγοράσουν» ψηφιακά για να τρέξουν με αυτό. Πόσους; Περισσότερους από 310.000 χρήστες! Και εδώ μιλάμε μόνο για ένα παιχνίδι, σε ένα μήνα. Το GR Yaris προσφέρεται ήδη και στο WRC 9, για πλατφόρμες PlayStation 4/ 5, Xbox One, Xbox Series X/S και PC.

Αυτό, από μόνο του, μπορεί να μην γεμίζει τα ταμεία της Toyota με χρήμα, κάτι όμως λέει. Το τετρακίνητο μικρό, με τα 261 PS και το αγωνιστικό DNA που κρύβει μέσα του, αρέσει πολύ. Και για όσους δεν αντέχετε να το αγοράσετε πραγματικά (ή μπορείτε μεν αλλά βρίσκεστε στην αναμονή…), υπάρχει πάντα ο κόσμος των εξομοιωτών οδήγησης.