Η Toyota Supra GRMN έρχεται με το... βλέμμα στραμμένο στην BMW M4 CSL


Η Toyota στρέφεται στην BMW για τον κινητήρα του μοντέλου που θα μπορούσε να είναι η τελευταία θερμική GR Supra.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/7/2023

Η αλήθεια είναι ότι οι φήμες για επερχόμενη «ακραία» έκδοση της Toyota GR Supra κυκλοφορούν στα «πηγαδάκια» του χώρου της αυτοκίνησης εδώ και αρκετό καιρό. Άλλοτε πιο ισχυρό, άλλοτε όχι και τόσο, το ενδεχόμενο της άφιξης μιας πιο δυνατής GR Supra δεν έχει αποκλειστεί ποτέ.

Τώρα, ρεπορτάζ από την Ιαπωνία αναφέρει ότι η πολυαναμενόμενη Supra GRMN θα είναι εκείνη που θα αποχαιρετήσει τους θερμικούς κινητήρες, πριν το εμβληματικό μοντέλο στραφεί αποκλειστικά στον ηλεκτρισμό.

Ο γνωστός συσχετισμός της GR Supra με την BMW Z4 ανοίγει ένα νέο μονοπάτι δράσης για την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, αφού θα μπορούσε να έχει βοήθεια τόσο από το τμήμα M των Γερμανών, όσο και από τη δική της, Gazoo Racing. Ο συνδυασμός των δύο αυτών δυνάμεων θα έβλεπε ένα πανίσχυρο μοντέλο με αεροδυναμική υπεροχή και χαμηλό βάρος, αποτελώντας τον πιο κατάλληλο αποχαιρετισμό στις ΜΕΚ.

Μία από τις καλύτερες επιλογές κινητήρα θα ήταν ο twin-turbo εξακύλινδρος σε σειρά των 3,0 L της BMW M4 CSL, ο οποίος αποδίδει για 551 PS και 650 Nm ροπής. Προσθέστε μία πιο στιβαρή και χαμηλωμένη ανάρτηση, μεγαλύτερα φρένα και ένα πιο ακριβές σύστημα διεύθυνσης και το συγκεκριμένο μοντέλο θα μπορούσε να γίνει με ευκολία η ταχύτερη Supra που έχει εξέλθει ποτέ από τα εργοστάσια της Toyota.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό Best Car Web, η GRMN Supra θα μπορούσε να κάνει πρεμιέρα αρκετά σύντομα, αφού το φθινόπωρο του 2023 φαίνεται σαν μια αρκετά πιθανή ημερομηνία. Βέβαια, η προηγούμενη εκτίμηση του ίδιου μέσου για την ακραία GR Supra δεν είχε βγει αληθινή, αφού οι Ιάπωνες είχαν παρουσιάσει πληροφορίες για ντεμπούτο μέσα στο 2020.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η τρέχουσα γενιά της Toyota Supra κατέφτασε στις εκθέσεις της εταιρείας το 2019, κι αναμένεται να παραμείνει στους καταλόγους μέχρι το 2025, πριν υποδεχτεί τον αμιγώς ηλεκτρικό διάδοχό της το 2026.