H Toyota θα κατασκευάζει όλα τα μελλοντικά pick-up σε μία πλατφόρμα


Τα ημιφορτηγά της ιαπωνικής εταιρίας είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε όλο τον πλανήτη και γνωστά για την αξιοπιστία και την αντοχή τους.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 10/4/2019

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα επόμενα Toyota Tundra και Tacoma που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην αμερικανική αγορά θα βασίζονται σε μια κοινή πλατφόρμα με την κωδική ονομασία F1. Η νέα αυτή πλατφόρμα θα πρέπει να είναι έτοιμη του χρόνου και θα αποτελέσει και την βάση για την επόμενη γενιά Hilux που γνωρίζουμε δεκαετίες τώρα στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ενδιαφέρον έχει πως για πρώτη φορά θα δούμε ένα «αγροτικό» με υβριδοποιημένα μοτέρ προς όφελος της χαμηλότερης κατανάλωσης και φυσικά των εκπομπών ρύπων που είναι πάρα πολύ σημαντικές μπροστά στους κανονισμούς της Ε.Ε. Πάντως το νέο Hilux δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει νωρίτερα από το 2022 αφού θα προηγηθούν τα νέα Tundra και Tacoma.

Παγκοσμίως το Toyota Hilux βρίσκεται αντιμέτωπο με άλλα pick-up της αγοράς όπως είναι τα Nissan Navara, Ford Ranger, Volkswagen Amarok, Mitsubishi L200, Fiat Fullback, Renault Alaskan, Mercedes-Benz X-Class κ.α.