Η Volkswagen σκέφτεται μια ανοιχτή έκδοση του ID.3


Μέσω Linkedin παίρνουμε μια πρώτη γεύση από μια πιθανή ανοιχτή έκδοση του πρώτου ηλεκτρικού VW.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 2/3/2021

Tα ανοιχτά αυτοκίνητα δεν περνούν τις καλύτερες ημέρες του από πλευράς δημοτικότητας και αυτό ισχύει τόσο για τα διθέσια roadster όσο και τα τετραθέσια cabrio. Υπάρχει περίπτωση αυτό να αλλάξει στο μέλλον; Ειδικά από τη στιγμή που θα αλλάζουν πολλά με την ηλεκτροκίνηση;

Δυστυχώς δεν είμαστε μάντεις αλλά θεωρούμε πως μια τέτοια εξέλιξη έχει κάποιες πιθανότητες να γίνει πραγματικότητα. Κρίνοντας από το γεγονός ότι η Volkswagen παρουσίασε μέσω μιας ανάρτησης του επικεφαλής της Ralf Brandstätter στο Linkedin μια πρώτη εικόνα ενός ανοιχτού ID.3. Σημειώνοντας πως η συνδυασμός της απόλαυσης της φύσης με την αθόρυβη ηλεκτρική πρόωση ακούγεται ιδιαίτερα ελκυστικός.

Πράγματι ελκυστικός και διαφορετικός σε σχέση με τα ανοιχτά αυτοκίνητα που ξέρουμε μέχρι στιγμής, αλλά το ερώτημα είναι πόσο εύκολη είναι η μετατροπή του ID.3 σε κάμπριο.

Η λογική λέει όπως είναι θα έχει κάποιες δυσκολίες, μιας και απαιτούνται πολλές αλλαγές και μετατροπές στο αμάξωμα, που θα πρέπει να χάσει πέρα από την μεταλλική οροφή και δύο πόρτες. Για χάρη της ακαμψίας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα πρέπει να υπάρξουν και ενισχύσεις στο αμάξωμα.

Φυσικά θα πρέπει να προβλεφθεί και να δημιουργηθεί και ο χώρος στον οποίο θα διπλώνει η οροφή, κάτι που όπως σε όλα τα κάμπριο θα έχει επίδραση τόσο στο χώρο στο πίσω κάθισμα όσο και στο πορτμπαγκάζ.