Η Volvo ετοιμάζει το XC100, που θα είναι το κορυφαίο της SUV


H σουηδική εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει τη γκάμα των SUV της και προς τα πάνω μπαίνοντας στην κατηγορία πολυτελείας.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/3/2020

Τα SUB συνεχίζουν με αμείωτη τη δημοτικότητά τους αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα τα δύο τους άκρα είναι αυτά που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Τουλάχιστον σε ότι αφορά την παρουσίαση νέων μοντέλων.

Έτσι ενώ παρουσιάζονται συνεχώς νέα μοντέλα τη μικρή κατηγορία, αυτή των Β-SUV, το ίδιο ισχύει και για την κορυφαία κατηγορία, την πολυτελή. Όπου μετά την τελευταία είσοδο, αυτή της BMW με την X7 που ανταγωνίζεται άμεσα την Mercedes GLS αλλά και το Range Rover, ετοιμάζεται να μπει και η Volvo.

Με ένα SUV ακόμα πιο μεγάλο από το XC90, το οποίο πιθανότατα θα ονομάζεται XC100 και σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη παρουσιαστεί στους αντιπροσώπους της σουηδικής μάρκας στις ΗΠΑ. Που είναι μια από τις πιο σημαντικές αγορές για μοντέλα αυτής της κατηγορίας.

Το Volvo XC100 θα βασίζεται σε μια πιο μεγάλη εκδοχή του πλαισίου SPA, ενώ σε σχέση με το XC90 αναμένεται να έχει 18 cm μεγαλύτερο μήκος και κατά 12,7 cm αυξημένο πλάτος. Αυτό μεταφράζεται και σε ακόμα μεγαλύτερους χώρους στο εσωτερικό, τόσο στην εξαθέσια όσο και στην επταθέσια διαμόρφωσή του.

Σε ότι αφορά την αισθητική του θα ακολουθηθεί η επιτυχημένη γλώσσα σχεδίασης των SUV της μάρκας με κάποια στοιχεία εξέλιξης αλλά και προσαρμογής σε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Τα renderings της γνωστής Kolesa δίνουν μια πολύ καλή πρώτη προσέγγιση του μοντέλου παραγωγής που αναμένεται το 2023, ενώ ένα χρόνο αργότερα θα ακολουθήσει και μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση.