H Volvo και η Vοlkswagen συνεργάζονται με τη Baidu


Η «κινέζικη Google», η Baidu, αναπτύσσει τη δική της τεχνολογία αυτόνομη οδήγησης σε συνεργασία και με τις Volkswagen και Volvo.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 6/11/2018

Η Baidu είναι μεν άγνωστη στα μέρη μας αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ένα σημαντικό μέγεθος, που από πολλούς χαρακτηρίζεται -και για να γίνονται κατανοητά τόσο το μέγεθος όσο και οι δραστηριότητές της- ως «κινέζικη Google». Πράγματι διαθέτει την ομώνυμη μηχανή αναζήτησης, ενώ  ταυτόχρονα είναι και μια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας.

Η οποία ασχολείται, όπως είναι λογικό και αναμενόμενο και με την αυτόνομη οδήγηση και έχει δημιουργήσει την open source πλατφόρμα τεχνολογίας Apollo. Στην οποία μετέχουν ήδη 130 εταιρείες, που ασχολούνται από την κατασκευή αισθητήρων μέχρι και τη δημιουργία λογισμικού.

Στο Apollo πλέον μετέχει και ο όμιλος Volkswagen, που όπως δήλωσε εκπρόσωπός του «θέλει να επιταχύνει την εξέλιξη των αυτόνομων αυτοκινήτων στην Κίνα». Η Volvo από την πλευρά της θέλει να κατασκευάσει μαζί με την Baidu ολόκληρα αυτοκίνητα, η οποία θα έχουν εξελιχθεί από την αρχή για την αυτόνομη οδήγηση.

Τα αυτοκίνητα αυτά θα πωλούνται στην Κίνα τόσο από τη Volvo όσο και από τη Baidu. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει διευκρινιστεί αν η Baidu θα ιδρύσει μια νέα μάρκα ή θα λειτουργήσει ως διανομέας της Volvo. Με την προσθήκη της Baidu έχει στο συγκεκριμένο τομέα και ένα δεύτερο μεγάλο συνεργάτη μετά την Uber.