Η VW βλέπει την Apple να έρχεται και ανησυχεί


Μια νέα, σαφώς πιο απαιτητική πραγματικότητα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι παραδοσιακές κατασκευαστές αυτοκινήτων μετά την είσοδο τεχνολογικών κολοσσών στον κλάδο σύμφωνα με τον επικεφαλής του ομίλου VW Herbert Diess.

  • 23/12/2020

Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι ο μεγαλύτερος όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών του πλανήτη (βλέπε VW Group) δεν θα πρέπει να ανησυχεί για το μέλλον.

Έχοντας βγει σχεδόν αλώβητος από το σκάνδαλο παραποίησης των εκπομπών ρύπων και προχωρώντας με ταχύ ρυθμό το πλάνο εξηλεκτρισμού της γκάμας του, ο όμιλος VW δείχνει να έχει μπει ξανά στον σωστό δρόμο ο οποίος θα του επιτρέψει να διατηρηθεί στην κορυφή.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι της Volkswagen θα πρέπει να εφησυχάζουν, βλέποντας νέους «παίκτες» να μπαίνουν στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας και να αλλάζουν άρδην τις ισορροπίες.

Το παράδειγμα της Tesla ίσως είναι το πιο χαρακτηριστικό αλλά όχι και το μοναδικό, μιας και την τελευταία περίοδο οι φήμες που θέλουν την κινεζική “Google” όπως και την Apple να εξελίσσουν τα δικά τους τετράτροχα έχουν πυκνώσει, κάνοντας τα μεγαλοστελέχη των παραδοσιακών κατασκευαστών να έχουν χάσει τον ύπνο τους.

Ανάμεσα σε αυτούς και ο Herbert Diess, ο οποίος από τη θέση του επικεφαλής του ομίλου VW οφείλει να βλέπει μπροστά. Έτσι, λοιπόν, ο Γερμανός δεν δίστασε να εκφράσει την άποψή του σχετικά με τη δραστηριοποίηση της Apple στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο Γερμανός δήλωσε ότι οι νέοι ανταγωνιστές πρόκειται να επιταχύνουν τις αλλαγές στον κλάδο και να εισάγουν σε αυτόν νέα χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι το μέγεθος της εταιρείας και η πρόσβαση σε ανεξάντλητους πόρους έχουν… κερδίσει τον σεβασμό τους.