H Google της Κίνας θα κατασκευάσει τα δικά της ηλεκτρικά αυτοκίνητα


Μπορεί η Google να απέχει για την ώρα από την αυτοκινητοβιομηχανία, δεν ισχύει ωστόσο και για την κινεζική Baidu η οποία και εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να περάσει στην παραγωγή το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

  • 15/12/2020

Αν μπορούσαμε να ταξιδέψουμε στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο χάρτης της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας θα ήταν πολύ διαφορετικός απ’ ότι είναι σήμερα.

Όχι γιατί η ηλεκτροκίνηση θα έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, αλλά γιατί η έλευση της συγκεκριμένης τεχνολογίας πρόκειται να ανακατέψει την τράπουλα των κατασκευαστών βάζοντας στο παιχνίδι νέους, πανίσχυρους παίκτες.

Ένας από αυτούς φιλοδοξεί να είναι και η Baidu, ένας τεχνολογικός κολοσσός ο οποίος δραστηριοποιείται στην κινεζική επικράτεια, με μέγεθος που μπορεί να συγκριθεί με εκείνον της Google.

H Baidu, λοιπόν, εκδήλωσε σύμφωνα με δημοσιεύματα την πρόθεσή της να εξελίξει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ενσωματώνοντας σε αυτό τεχνολογίες που φέρουν τη δική της υπογραφή.

Πρώτη απ’ όλες εκείνη της αυτόνομης οδήγησης, ένα project που φέρει την κωδική ονομασία Apollo και ήδη μετρά τρία χρόνια ζωής.

Για την ώρα η Baidu δεν έχει διαψεύσει ή επιβεβαιώσει τα δημοσιεύματα, ενώ στάση αναμονή κρατούν και εκείνες οι αυτοκινητοβιομηχανίες που φέρονται να μιλούν με τον κινεζικό κολοσσό για την υλοποίηση του νέου, φιλόδοξου project.

Να σημειώσουμε ότι η Baidu δραστηριοποιείται και στον τομέα των αυτόνομων ταξί, συνεπώς το πέρασμα στην συμπαραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων μοιάζει εξαιρετικά πιθανό με δεδομένη την οικονομική ισχύ και το διαρκές φλερτ της κινεζικής Google με την αυτοκινητοβιομηχανία.