Η Apple προχωράει στην παραγωγή αυτοκινήτου


Προμηθευτές της αμερικανικής φίρμας επιβεβαιώνουν τα δημοσιεύματα που θέλουν το project της εξέλιξης ενός αυτοκινήτου από την Apple να παραμένει ζωντανό, τοποθετώντας χρονικά την πρεμιέρα του το 2021.

  • 21/12/2020

Η αυτοκίνητο της Apple ζει και πρόκειται πολύ σύντομα να περάσει στη γραμμή παραγωγής. Αυτό αποκαλύπτουν προμηθευτές του τεχνολογικού κολοσσού οι οποίοι μάλιστα το τοποθετούν χρονικά την παγκόσμια πρεμιέρα του αυτοκινήτου τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η είδηση ότι η Apple προχωράει στην παραγωγή του πρώτου αυτοκινήτου στην ιστορία της έρχεται λίγες ημέρες μετά τη διαρροή πληροφοριών από το εσωτερικό της αμερικανικής εταιρείας ότι το περίφημο project Titan όχι μόνο παραμένει ζωντανό αλλά έχει ενταχθεί στις αρμοδιότητες εκείνου του τμήματος που εξελίσσεις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης.

Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι το τετράτροχο της Apple δεν θα είναι μια συμβατική πρόταση αλλά ένα πλήρως αυτόνομο όχημα το οποίο θα κινείται με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Τιτάνα, η Apple είχε ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης σε 66 αυτόνομα οχήματα, ωστόσο, στη συνέχεια εγκατέλειψε το project απολύοντας μάλιστα και τους 200 υπαλλήλους οι οποίοι εργάζονταν σε αυτό.

Η συνέχεια βέβαια ήταν διαφορετική, μιας και η Apple εξαγόρασε μια startup εταιρεία το αντικείμενο εργασίας της οποίας ήταν η εξέλιξη τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης.

Σήμερα, πληροφορίες θέλουν προμηθευτές στην Ταιβάν να κατασκευάζουν ήδη εξαρτήματα για το αυτοκίνητο της Apple, το οποίο θα ολοκληρώσει το πρώτο και βασικό στάδιο της εξέλιξής του μέσα στην επόμενη χρονιά, όταν και θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του μπροστά στο κοινό.

Αν και εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο, τότε οι ισορροπίες στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία θα αλλάξουν άρδην, μιας και το μέγεθος και η οικονομική ισχύς της Apple είναι τέτοιο που επί της ουσίας της επιτρέπει να κατακτήσει όποια κορυφή κι αν επιλέξει, με πρώτη και καλύτερη εκείνη στην οποία έχει στογγυλοκαθίσει ο Elon Musk και η εκλεκτή-ηλεκτροκίνητη παρέα του.