H Xpeng ξεκινά να πουλά αυτοκίνητα και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές


Όσο οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανεβαίνουν τόσο θα βλέπουμε εταιρίες από την Κίνα να μπαίνουν στις αγορές της Ευρώπης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 21/1/2021

Η Xpeng δεν είναι μια εταιρία που ξεφύτρωσε ξαφνικά. Υπάρχει από το 2014 και χάρη στο ελκυστικό και τολμηρό ντιζάιν των αυτοκινήτων της έχει δημιουργήσει στην Κίνα έναν ισχυρό αντίπαλο για την Tesla. Τα αυτοκίνητα της, όπως το πιο πρόσφατο P7, έχουν όλα αυτά που αναζητά κάποιος σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και με σύγχρονες τεχνολογίες όπως η εξελιγμένη αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3.

Από εκεί και πέρα υπάρχει μία μεγάλη μπαταρία 80 kWh που προσφέρει αυτονομία πάνω από 500 km, ενώ οι δύο ηλεκτρικά μοτέρ αποδίδουν συνολικά 430 PS και χαρίζουν ένα 0-100 σε 4,3 sec. Υπάρχει και μια πιο προσιτή έκδοσή του Π7 η οποία έχει έναν ηλεκτροκινητήρα και η μέγιστη ισχύς του θα είναι 266 PS. 

Τώρα έρχεται ο CEO της Xpeng να ανακοινώσει την διεύρυνση των ευρωπαϊκών πωλήσεων, αφού η εταιρία του διαθέτει εδώ και καιρό στη Νορβηγία το G3. Ένα crossover (πάνω στην πλατφόρμα του οποίου βασίζεται το P7) που μάλλον τα πήγε καλά στην καλύτερη σε ποσοστά αγορά για ηλεκτρικά της Ευρώπης (δηλ. τη νορβηγική) και δίνει το κίνητρο να επεκταθούν και σε άλλες.

«Έχουμε διαπιστώσει τη δυναμική της ευρωπαϊκής αγοράς εδώ και αρκετό καιρό. Βλέπουμε τους εαυτούς μας όχι μόνο ως μια τοπική μάρκα στην Κίνα, αλλά με την τεχνολογία, το σχεδιασμό και το προϊόν που έχουμε,  μπορούμε να το προσφέρουμε σε όλους τους πελάτες παγκοσμίως », δήλωσε ο Gu στο βρετανικό Top Gear.

«Οι διαδικτυακές πωλήσεις δεν θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει μια νέα εταιρία σαν τη δική μας. Νομίζω ότι για εμάς θα φροντίσουμε να ξεκινήσουμε με κάτι που μας δίνει πρόσβαση και αλληλεπίδραση με τους πελάτες. Θέλουμε να παρουσιάσουμε τη στρατηγική σε για πολλές άλλες χώρες στην Ευρώπη φέτος. Επίσης, εκτός από το G3, σκεπτόμαστε να φέρουμε και το σεντάν P7 το οποίο θα έχει μεγάλη απήχηση στην ευρωπαϊκή αγορά». Και γιατί όχι;