Η Yamaha παρουσιάζει τον ηλεκτροκινητήρα θαύμα των 268 ίππων


Ένας ηλεκτροκινητήρας που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα τόσο στον κλάδο της βιομηχανίας παραγωγής μοτοσικλετών και την αυτοκινητοβιομηχανία φέρει την υπογραφή της Yamaha.

  • 29/7/2020

Το φλερτ της Yamaha με τον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας συνεχίζεται. Μπορεί οι Ιάπωνες να εγκατέλειψαν τα πλάνο που θα οδηγούσε στην παραγωγή του πρώτου τετράτροχου στην ιστορία τους, ωστόσο, αυτό δεν τους εμποδίσει να συνεχίσουν την εξέλιξη κινητήρων που προορίζονται για τον κόσμο των τεσσάρων τροχών.

Ηλεκτροκινητήρων για να είμαστε ακριβείς, οι οποίοι δείχνουν ότι μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε σήμερα τα οχήματα που κινούνται με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενεργείας.

Και αυτό γιατί η Yamaha εργάζεται πάνω σε ένα project στο επίκεντρο του οποίο βρίσκεται ένας επαναστατικός ηλεκτροκινητήρας, που παρά το εξαιρετικά μικρό του μέγεθος-βάρος, θα αποδίδει έως και 286 ίππους.

Η Yamaha έχει ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες του συγκεκριμένου μοτέρ τοποθετώντας κάτω από τις επιφάνειες ενός τετράτροχου.

Η ταχύτητας απόκρισης είναι ένα από τα στοιχεία που καθιστούν τον ηλεκτροκινητήρα της Yamaha ιδανικό για τη δημιουργία σπορ κατασκευών. Ενδεικτικό, άλλωστε, είναι το γεγονός ότι οι Ιάπωνες έχουν βάλει στο μικροσκόπιό τους ακόμα και τον ήχο που θα παράγει το ηλεκτρικό μοτέρ ώστε αυτός να εμπλέκει συναισθηματικά τον οδηγό του οχήματος.

Αυτό που παραμένει άγνωστο είναι το πότε το ηλεκτρικό μοτέρ της Yamaha θα βρεθεί ανάμεσα στις προδιαγραφές ενός αυτοκινήτου ευρείας παραγωγής ενός τρίτου κατασκευαστή.

Διαβάστε ακόμα:

To ονειρικό αυτοκίνητο της Yamaha