Η Zagato AGTZ Twin Tail είναι μία Alpine A110 με προσθαφαιρούμενο πίσω μέρος (photos)


Το νέο δημιούργημα της Zagato έχει μοναδικής - και εναλλακτικής - σχεδίασης πίσω μέρος και δίνει στον οδηγό τον πρώτο λόγο για την εμφάνισή του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ZAGATO
  • 23/2/2024

Η Zagato παρουσίασε το νεότερο μοντέλο της, με ονομασία AGTZ Twin Tail. Πρόκειται για έναν φόρο τιμής στην Alpine A220, που αγωνίστηκε στο Le Mans, όμως είναι βασισμένη στην κεντρομήχανη Alpine A110. Ωστόσο, δεν είναι αυτό το πιο εντυπωσιακό στοιχείο σχετικά με το όχημα.

Το πίσω μέρος της AGTZ είναι προσθαφαιρούμενο, προσφέροντας στον οδηγό την επιλογή ενός πιο μακρύτερου πίσω μέρους για βέλτιστη αεροδυναμική, ή ενός πιο κοντού αμαξώματος για καθημερινή χρήση.

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία δεν αναφέρει καμία λεπτομέρεια σχετικά με τον κινητήρα που βρίσκεται κάτω από το κάλυμμα, όμως το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι ότι η Twin Tail έχει διατηρήσει τον turbo τετρακύλινδρο κινητήρα 1,8 L της A110, όπως και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις. Όπως προαναφέρθηκε, η κινητήρα μονάδα είναι τοποθετημένη στη μέση, ενώ η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς. Όσο για τις επιδόσεις, τα 0-100 km/h επιτυγχάνονται σε 4,5 sec.

Ούτε το βάρος του τροποποιημένου μοντέλου διευκρινίζεται, όμως ενδεικτικά, η Alpine A110 ζυγίζει μόλις 1.102 kg. Εικάζεται ότι κι η AGTZ κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα, παρά τις προσθήκες.

Η Zagato θα κατασκευάσει μόλις 19 μονάδες του συγκεκριμένου εγχειρήματος. Θα δώσει μάλιστα στους τυχερούς αγοραστές τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το χρωματικό συνδυασμό της επιλογής τους, προσθέτοντας επίσης οποιοδήποτε γραφικό ή αυτοκόλλητο επιθυμούν. Το ίδιο ισχύει και για το εσωτερικό, όπου η επιλογή των υφασμάτων και των χρωμάτων της καμπίνας έχει επίσης αφεθεί στην ευχέρεια των πελατών της εταιρείας.

Σύμφωνα με τους Ιταλούς, η τιμή της AGTZ Twin Tail ξεκινά από τα 650.000 ευρώ κι η παραγωγή έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ το βιβλίο παραγγελιών γεμίζει γρήγορα. Το νέο μοντέλο θα κάνει το δημόσιο ντεμπούτο του στο Concorso d’Eleganza Villa d’Este, που θα λάβει χώρα στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας τον Μάιο του 2024, πριν οι πρώτοι πελάτες παραλάβουν τα δικά τους οχήματα τον ερχόμενο Οκτώβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Alpine A110 R υποδέχεται την έκδοση «Turini» - Οι τιμές στη Γαλλία

Δείτε ποιος οδηγός της F1 μπήκε με Alpine A110 στο Nurburgring και τη «σανίδωσε» (video)

Η Alpine ετοιμάζει νέα έκδοση της A110 R με πτερύγιο τύπου Le Mans (photos)