Hopium Machina: Πολυτελές «υδρογονοκίνητο» με 500 PS και 1.000 km!


Αυτό τουλάχιστον διατείνεται η γαλλική εταιρία που έχει ως στόχο να βγάλει στην παραγωγή το αυτοκίνητο που βλέπετε.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: HOPIUM
  • 2/10/2020

Δεν είναι η πρώτη φορά που από το πουθενά γίνονται viral στο διαδίκτυο εντυπωσιακά μοντέλα σε ψηφιακή μορφή. Τα περισσότερα μένουν σε αυτή τη κατάσταση και δεν περνούν ποτέ στην παραγωγή. Πιθανότατα την ίδια τύχη θα έχει και τo Hopium Machina που παρουσίασε πρόσφατα ο επαγγελματίας οδηγός αγώνων Olivier Lombard με στόχο να αποκαλύψει από του χρόνου το μοντέλο παραγωγής και έτος κυκλοφορίας το 2026(!).

Παρά ταύτα αξίζει να αφιερώσει κανείς τα λίγα λεπτά δημοσιότητας που μας προσφέρει το παρακάτω βίντεο και που μας δείχνει ένα πολύ όμορφο "υδρογονοκίνητο" σπορ sedan αμάξωμα με όμορφο αεροδυναμικό σουλούπι και μια εντυπωσιακή μάσκα.

Το μεταμοντέρνο σχέδιο ενισχύουν οι κρυφές λαβές στις πόρτες, οι aero τροχοί αλλά και high-tech στοιχεία όπως οι μικρό-κάμερες αντί για εξωτερικούς καθρέπτες. To πίσω μέρος είναι εξίσου εντυπωσιακό και μας θυμίζει κάτι από Polestar ή ακόμη και από DS Automobiles μιας και το αυτοκίνητο έχει γαλλικό… αέρα.

Σχετικά με το σύστημα πρόωσης η Hopium (αν υπάρχει σαν εταιρία) αναφέρει τα βασικά όπως την συνολική ισχύς στα 500 PS και την μέγιστη αυτονομία στα 1.000 km. Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα νούμερα μπορεί κανείς να υποθέσει πως υπάρχει από ένα μοτέρ σε κάθε άξονα (ή σε κάθε τροχό) με το υδρογόνο να «καίγεται» σε κυψέλες καυσίμου και τον ανεφοδιασμό να διαρκεί 3 min.