Hyperscreen: Η Mercedes-Benz κοιτάζει περήφανα το μέλλον (βίντεο)


Σε ένα ενδιαφέρον βίντεο οι άνθρωποι πίσω από τη σχεδίαση των εσωτερικών της Mercedes-Benz μας μιλάνε με ενθουσιασμό για τη νέα Hyperscreen, το γυάλινο ταμπλό της ηλεκτρικής ναυαρχίδας, EQS.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 3/3/2021

Ένα από τα πράγματα που έμειναν, τουλάχιστον σε μας, είναι τα λόγια του Hartmut Sinkwitz, επί κεφαλής εσωτερικού σχεδιασμού της Mercedes-Benz. Περιγράφοντας το DNA της φίρμας, ανέφερε πως ορίζεται από την ιστορία της στην κατασκευή πολυτελών προτάσεων, σε συνδυασμό με την ανάγκη να είναι πρωτοπόρος.

Και πράγματι, με τα έργα της, η ομάδα που διευθύνει, δείχνει ακριβώς αυτό. Ένα πάντρεμα της πολυτέλειας με την τεχνολογία και τη μοντέρνα αισθητική.

Συμπαρουσιαστές στο εν λόγω βίντεο είναι οι Kia Jardner, ένα είδος «μελλοντολόγου» και η Nina Hallier, ειδικός σε θέματα εμπειρίας χρήστη. Όσο για το σημείο αναφοράς, δεν είναι άλλο από το νέο, ψηφιακό ταμπλό της EQS, Hyperscreen.

Ουσιαστικά μιλάμε για μία ενιαία, επίπεδη, γυάλινη επιφάνεια, η οποία ενσωματώνει τρεις μεγάλες οθόνες αφής. Μία για τον πίνακα οργάνων, μία μεγαλύτερη για το MBUX, το infotainment της Γερμανικής φίρμας και μία τρίτη, στην πλευρά του συνοδηγού.

Και φυσικά, μαθαίνουμε και για όλη τη φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από αυτή. Για την ανάγκη η σύγχρονη τεχνολογία να είναι φιλική προς τον άνθρωπο και να μην τον δυσκολεύει στην κατανόηση και στο χειρισμό της, καθώς και για το που στρέφονται τα πράγματα, στα επόμενα χρόνια.