Hyundai: Τα ηλεκτρικά κάνουν τις γρίλιες ξεπερασμένες!


Την άποψή του πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κάνουν τις παραδοσιακές γρίλιες να δείχνουν ξεπερασμένες και οι φωτεινές υπογραφές των προβολέων κυριαρχούν πλέον στο σχεδιασμό, δηλώνει ο Επικεφαλής Σχεδιασμού της Hyundai.

  • 21/4/2022

Οι γρίλιες δεν θα κυριαρχούν πλέον στη σχεδιαστική γλώσσα των αυτοκινήτων, τουλάχιστον όχι στη Hyundai. Αυτό δηλώνει ο Επικεφαλής Σχεδιασμού της κορεατικής μάρκας, SangYup Lee, ο οποίος τονίζει ότι ο σχεδιασμός των προβολέων θα είναι πλέον ο αισθητικός δεσμός που θα ενώνει τα οχήματα σε μια εταιρική ταυτότητα.

«Στην εποχή των EV, η μάσκα δεν χρειάζεται πλέον», είπε χαρακτηριστικά ο Lee στο αμερικάνικο Car ΑndDriver στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. «Το να έχεις ένα παραδοσιακό στοιχείο των μοντέλων με συμβατικούς κινητήρες και αυτό να μεταφερθεί στο μέλλον, μάλλον δεν είναι η σωστή κίνηση».

Οι φωτεινές υπογραφές θα αποκτήσουν πλέον αυξημένη σημασία σε σχέση με τις ανοιχτές γρίλιες και η επικράτηση των LED έχει ήδη ξεκινήσει στη Hyundai. Οχήματα όπως τα Sonata, Palisade και το νέο Tucson παρότι είναι εξοπλισμένα με συμβατικό κινητήρα, τα φώτα τους έχουν αρχίσει να ενσωματώνονται στη σχεδίαση της μάσκας. Αυτό θα γίνει ακόμα πιο έντονο στο μέλλον.

Η κορεάτικη φίρμα έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζει αυτή τη σχεδιαστική φιλοσοφία στα EV της, με τον Lee να δηλώνει ότι τα φώτα pixel του Ioniq 5 θα τα δούμε σε όλη τη σειρά Ioniq στο μέλλον. «Κανένα από αυτά δεν έχει σχάρα, αλλά η συνοχή είναι η λυχνία pixel», είπε. «Όταν βλέπετε λυχνίες pixel, είναι Hyundai.»

Όσο είναι υπεύθυνος, ο Lee δηλώνει ότι τα EV της Hyundai δεν θα έχουν «ψεύτικη» μάσκα, όπως τα ηλεκτρικά μοντέλα άλλων εταιρειών. Ο Lee εργάστηκε στο παρελθόν στη GM όπου σχεδίασε το concept Camaro το 2006 και στην Bentley, όπου το βάρος της ιστορίας της μάρκας κυριάρχησε στη δουλειά του. «Με τη Hyundai, έχεις περισσότερη ελευθερία», είπε στο Car Αnd Driver.