Ιαπωνικός εμφύλιος: Toyota GR Yaris εναντίον βελτιωμένου Toyota GR Yaris


Το Toyota GR Yaris παραμένει στο προσκήνιο της επικαιρότητας βρίσκοντας αυτή τη φορά απέναντί τον δίδυμα αλλά βελτιωμένο αδερφό του.

  • 17/2/2021

Το Toyota GR Yaris έχει ήδη αποδείξει ότι μπορεί να τα βάλει με πολύ ισχυρότερους αντιπάλους, δικαιολογώντας και με τον παραπάνω τον τίτλου του σύγχρονου φονέα γιγάντων που κάποιοι βιάστηκαν να του προσδώσουν.

Το πιο πρόσφατο επίτευγμά του ήταν να αφήσει πίσω του ένα Nissan GT-R Nismo, επιβεβαιώνοντας ότι όταν βρεθεί σε ένα ευνοϊκό γι’ αυτό περιβάλλον μπορεί να ανατρέψει τις ισορροπίες δυνάμεων και μαζί με αυτές τα προγνωστικά.

Βέβαια αυτή η μάχη που κλήθηκε να δώσει το μικρό αλλά θαυματουργό Toyota ήταν διαφορετική, καθώς απέναντί του δεν βρέθηκε ένας οποιοσδήποτε αντίπαλος αλλά ο ίδιος του ο εαυτός.

Για να είμαστε ακριβείς τον βελτιωμένο εαυτό του, μιας και στο αντίπαλο στρατόπεδο βρέθηκε το GR Yaris της Litchfield. Το τελευταίο αποδίδει 305 ίππους και 390 Nm ροπής, υπερβαίνοντας κατά 44 ίππους και 30 Nm ροπής τις μέγιστες εργοστασιακές τιμές.

Με τις μοναδικές παρεμβάσεις να εντοπίζονται στην ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης του κινητήρα, το GR Yaris της Litchfield έχει τον πρώτο λόγο, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και στην πράξη, επικρατώντας στην κούρσα της μίας ανάσας.

Ταχύτερο σε ευθεία γραμμή, τόσο από στάση όσο και στις επιταχύνσεις εν κινήσει,  το αναβαθμισμένο GR Yaris δεν άφησε το περιθώριο αντίδραση στην εργοστασιακή έκδοση, υπενθυμίζοντας το γνωστό ρητό ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο ή στην προκειμένη περίπτωση το ταχύτερο.

Για την ιστορία και μόνο αξίζει να αναφέρουμε ότι το κόστος της αναβάθμισης που προσφέρει η Litchfield για το GR Yaris δεν υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ χαρίζοντας όπως προαναφέραμε 44 επιπλέον ίππους και 30 Nm ροπής.