Jaguar C-X75: Ο ιαγουάρος του 1 εκατομμυρίου ευρώ


Ένα από  τα μόλις πέντε αντίτυπα της Jaguar C-X75 μπορεί να γίνει δικό σου σε δημοπρασία που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου στο Abu Dhabi.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/11/2019

Ανήκει σε εκείνο το κλειστό club αυτοκινήτων που έχουν πρωταγωνιστήσει στο πλευρό του James Bond, ωστόσο, στην περίπτωση της Jaguar C-X75 η σύντομη κινηματογραφική της καριέρα δεν είναι το μοναδικό στοιχείο που της προσδίδει μια ιδιαίτερη αξία.

Και αυτό γιατί παράχθηκε σε μόλις πέντε αντίτυπα -όλα για τις ανάγκες της ταινίας Spectre- αποτελώντας ίσως τη σπανιότερη Jaguar των ημερών μας.

Το πρώτο από τα πέντε αυτοκίνητα που παράχθηκαν από τη Jaguar το 2013 δημοπρατείται στις 30 Νοεμβρίου από τον οίκο RM Sotheby’s στο Dubai, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα των πιστών οπαδών της βρετανικής φίρμας.

Σίγουρα η αξία του αυτοκινήτου, η οποία αναμένεται να αγγίξει το ένα εκατομμύρια ευρώ καθιστά για τους περισσότερους από εμάς απαγορευτική κάθε σκέψη απόκτησής του, αυτό ωστόσο δεν μάς απαγορεύει να θαυμάζουμε το μοναδικής ομορφιάς τετράτροχο.

Σε ό,τι αφορά στις προδιαγραφές του, η Jaguar C-X75 εφοδιάζεται με ένα υβριδικό σύνολο συνδυάζοντας την παρουσία ενός υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων με δύο ηλεκτρικά μοτέρ.

Αν ο συνδυασμός αυτός θα θυμίζει κάτι ίσως αξίζει να αναφέρουμε ότι στην εξέλιξη του αυτοκινήτου συμμετείχε η αγωνιστική ομάδα της Williams, μεταφέροντας την τεχνολογία ενός μονοθεσίου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 στη γραμμή παραγωγής.