Και η Corvette μεταμορφώνεται σε SUV


Ένα ακόμα κάστρο πέφτει, με την Corvette να αποκτά ένα SUV alter ego και έρεισμα στην εξαιρετικά δημοφιλή κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου.

  • 18/1/2021

Μετά την Ford, η οποία δεν δίστασε να δημιουργήσει την ηλεκτροκίνητη MachE αναθέτοντας σε μια… Mustang τη διπλή εκπροσώπηση στις κατηγορίες των EV και των SUV, και η Chevrolet ετοιμάζεται να δημιουργήσει ένα όχημα ελευθέρου χρόνου αξιοποιώντας τον ξεχωριστό γενετικό κώδικα της Corvette.

Ναι σωστά διαβάσατε. Η Corvette πρόκειται να αποκτήσει και μια SUV εκδοχή με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και ηλεκτροκίνητη, κατά πάσα πιθανότητα, ραχοκοκαλιά, η θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εξασφαλίσει μια θέση στην επόμενη ημέρα της αυτοκίνησης.

Η περιπετειώδης Corvette εμφανίστηκε σε ένα videο που έδωσε στη δημοσιότητα η GM στο πλαίσιο της παρουσίας του αμερικανικού ομίλου αυτοκινητοβιομηχανιών στη μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών αγαθών (CES), η οποία φέτος πραγματοποιήθηκε σε virtual περιβάλλον.

Βέβαια η… σκιώδης εμφάνιση του αμερικανικού SUV δεν αφήνει το περιθώριο ασφαλών συμπερασμάτων για τις προδιαγραφές ή έστω για τον σχεδιασμό του αυτοκινήτου, αφήνοντας παρ’ όλα αυτά ένα σαφές υπονοούμενο για την ύπαρξή του.

Άλλωστε η Corvette είναι ένα από τα τελευταία brand που υποκύπτει στον πειρασμό της δημιουργίας ενός SUV, βλέποντας ακόμα και τη Ferrari να βρίσκεται ένα βήμα από την παραγωγή του πρώτου οχήματος ελευθέρου χρόνου στην ιστορία της.

Την περίφημη Purosangue, η οποία όπως ήταν φυσικό έχει ήδη αποκτήσει φανατικούςφίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς.

Και μπορεί για το ιταλικό SUV να κυκλοφορούν ήδη πλήθος επιβεβαιωμένων και μη πληροφοριών, ωστόσο για τη διαφαινόμενη μετάλλαξη της Corvette σε ένα υψηλών επιδόσεων όχημα ελευθέρου χρόνου ουδείς μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για το τι μέλλει γενέσθαι.