Και η GM θα επενδύσει περισσότερα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα


Η General Motors σκοπεύει να επενδύσει περισσότερα στα EV παρά στα συμβατικά αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 30/10/2019

Την ανακοίνωση έκανε η CEO της GM, η Mary Barra η οποία εν ολίγοις είπε πως και η General Motors θα μπει για τα καλά στο παιχνίδι της ηλεκτροκίνησης έχοντας ως προτεραιότητα για την επόμενη πενταετία την εξέλιξη νέων ηλεκτρικών μοντέλων «εις βάρος» των συμβατικών.

Παρόλο που ο αμερικανικός όμιλος δεν έχει και τόσο μεγάλη πίεση όσο οι κατασκευαστές που πωλούν πολύ περισσότερο στην Ευρώπη, η Barra αφουγκράζεται την τάση της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας και πέρα από τα επιβατικά αυτοκίνητα η εταιρία της θα επενδύσει τρία δισεκατομμύρια δολάρια στο εργοστάσιο της στο Detroit για την κατασκευή ηλεκτρικών φορτηγών και βαν.  

Η GM βρίσκεται σε φάση αναδιοργάνωσης έχοντας περικόψει περίπου 8.000 θέσεις στελεχών γραφείου, δηλαδή περίπου το 15% του δυναμικού της στο συγκεκριμένο τομέα. Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου Dan Nicholson στόχος ήταν το 70% να είναι αυτοκίνητα με συμβατικούς κινητήρες και το 30% εξηλεκτρισμένα. Πλέον αυτός ο στόχος έχει αναθεωρηθεί και το 70% ισχύει για τα εξηλεκτρισμένα.