Κάπως έτσι θα είναι το νέο Honda Civic Type R


Κάποια σχέδια από πατέντες που διέρρευσαν πρόσφατα στο διαδίκτυο αποτελούν πηγή έμπνευσης για μερικά πετυχημένα renderings.

  • ΚEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΥΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: CIVIC XI
  • 6/10/2020

Τα renderings δεν είναι τίποτα άλλο παρά ψηφιακές δημιουργίες από μετρ στην επεξεργασία εικόνας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η ομάδα Civic XI βασίστηκε στα σκίτσα που διέρρευσαν πρόσφατα από γραφείο κατοχύρωσης ευρεσιτεχνιών και μας δίνουν μια ρεαλιστική προσέγγιση.

Η οποία βασίζεται στο κορυφαίο μέλος της γκάμας του Civic και όπως μπορούμε να δούμε διατηρείται το πολύ πετυχημένο καλούπι του τρέχοντος μοντέλου. Η μάσκα έχει χαμηλώσει ελαφρώς και οι προβολείς έχουν λεπτύνει ώστε να δημιουργούν ένα ενιαίο «πρόσωπο» στο μπροστινό μέρος. Μία καλλιτεχνική υπερβολή αποτελεί η εισαγωγή αέρα στο καπό που μας πηγαίνει πίσω στην προηγούμενη δεκαετία.

Από τα πρώτα στοιχεία που γνωρίζουμε είναι πως το νέο Civic θα έχει περίπου τις ίδιες διαστάσεις ώστε να προσφέρει μεγάλους χώρους. Ίσως να είναι ελάχιστα φαρδύτερο και χαμηλότερο. Το πίσω μέρος θα έχει μια νέα προσέγγιση με μια ενιαία ρίγα να ενώνει τα πίσω φώτα. Εδώ ο καλλιτέχνης έχει επιλέξει τετραπλές απολήξεις και μια μεγάλη φτερούγα.

Και ενώ σχεδιαστικά το νέο Civic θα είναι μια εξέλιξη του τωρινού σχήματος, κάτω από το καπό θα πρέπει να περιμένουμε έναν εξηλεκτρισμένο δίλιτρο turbo κινητήρα της Honda που θα χρησιμοποιεί ένα υβριδικό σύστημα με δύο ηλεκτρικά μοτέρ.

Αν σας θυμίζει κάτι είναι επειδή τόσο μοτέρ έχει και το υβριδικό σύστημα των CR-V/ Jazz αλλά εδώ θα υπάρχει μια εντελώς διαφορετική εκτέλεση με μηχανικό κιβώτιο και περίπου 400 άλογα στους μπροστινούς (μήπως και στους πίσω;) τροχούς.

Το νέο Honda Civic θα παρουσιαστεί την ερχόμενη άνοιξη, οπότε κάντε λίγη υπομονή...