Καύσιμα: Τραβούν ξανά την ανηφόρα οι τιμές - Πλησιάζει τα 2 ευρώ η αμόλυβδη στην Αττική (video)


Ξανά στα ύψη οι τιμές των καυσίμων με την αμόλυβδη να αγγίζει τα 2,0 ευρώ στην Αττική. Έρχονται νέες αυξήσεις τις επόμενες εβδομάδες.

  • 31/7/2023

Με την καλοκαιρινή έξοδο των αδειούχων να κορυφώνεται, οι τιμές των καυσίμων στα πρατήρια όλης της χώρας δείχνουν να έχουν ισχυρή ανοδική τάση.

Σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open ο κ. Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος των πρατηριούχων Αττικής, δήλωσε πως το τελευταίο δεκαήμερο η τιμής της αμόλυβδης έχει ανέβει σχεδόν 0,10 ευρώ ενώ συμπλήρωσε ότι όλα δείχνουν ότι σύντομα η τιμή του λίτρου θα φτάσει τα 2,0 ευρώ.

Όπως σημειώνει δημοσίευμα του efsyn.gr, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης, την 1η Ιουλίου η μέση τιμή πανελλαδικά της απλής αμόλυβδης ήταν στο 1,863 ευρώ/λίτρο, ενώ στις 27 Ιουλίου άγγιζε το 1,926 ευρώ/λίτρο.

Παράγοντες της αγοράς σημειώνουν ότι η άνοδος των τιμών οφείλεται από τη μία στην αυξημένη ζήτηση που υπάρχει τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, λόγω της εξόδου των αδειούχων, αλλά και στο άλμα στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, το οποίο από τα 74 δολ. το βαρέλι στις αρχές Ιουλίου έχει φτάσει αισίως τα 84 δολ..

Προφανώς στο «κάδρο» της αύξησης των τιμών θα πρέπει να μπει και το φαινόμενο της αισχροκέρδειας με τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) να πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα συνεχείς ελέγχους στην προκειμένου να εντοπίσει τους παραβάτες και να τους επιβάλει τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Δείτε το ρεπορτάζ του Open...