Knight Vision R: Με αγάπη από την Αμερική και με 1.000 άλογα!


Μέχρι τώρα η Knight International ήταν γνωστή στον χώρο του αυτοκινήτου γύρω από τις αγοροπωλησίες πανάκριβων σπορ μοντέλων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: KNIGHT INTERNATIONAL
  • 7/9/2020

Πλέον φαίνεται πως αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη της κατασκευάζοντας και τα δικά της μοντέλα με πρώτο δείγμα το Vision R. Όπως μπορείτε να δείτε πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη κατασκευή που συνδυάζει το ρετρό στοιχείο μιας Shelby Cobra και το στιλ των αμερικανικών αγωνιστικών την δεκαετία του 1960.

Κάτω όμως από αυτό το έντονα speedster αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με τους στρόγγυλους προβολείς και την πρησμένη εμφάνιση κρύβεται μια υβριδική τεχνολογία. Η οποία περιλαμβάνει έναν V8 των 5,2 lt (προφανώς από Corvette) που με την βοήθεια μηχανικού υπερσυμπιεστή αποδίδει 771 PS στους πίσω τροχούς.

Τους μπροστινούς κινούν δύο ηλεκτρικά μοτέρ ισχύος 355 PS και συνδυαστικά το Vision R αποδίδει 1.125 PS ικανοποιώντας τον πλέον απαιτητικό. Πάντως, η αμερικανική εταιρία δεν δίνει και πολλά στοιχεία για το σύστημα πρόωσης που λογικά θα συνδυάζεται με μια μπαταρία λιθίου. Εντύπωση προκαλεί η αναφορά για ένα απόβαρο στα 907 kg.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν κεραμικά δισκόφρενα και ρυθμιζόμενη ανάρτηση της Ohlins, ενώ παρόλο που δεν υπάρχουν εικόνες για το εσωτερικό η εταιρία μιλά για μπάκετ της Recaro, ψηφιακό πίνακα οργάνων και ένα σπέσιαλ κάρμπον κράνος με απεικόνιση διαφόρων πληροφοριών στο «τζαμάκι» του.

Η Knight International έχει ως στόχο να κατασκευάσει περίπου 500 τέτοια αυτοκίνητα με τιμή στις περίπου 500.000-600.000 δολάρια. Πάντως, κάτι μας λέει πως αυτή την εποχή δύσκολα θα μπορέσει να υλοποιηθεί ένα τέτοιο πρότζεκτ και το πιθανότερο είναι να περάσει και αυτό στο χρονοντούλαπο με τα υπόλοιπα του είδους…