Ξεκίνησε δοκιμές το τρομακτικό hypercar που καταρρίπτει τους νόμους της φυσικής - Πόσο θα κοστίζει (video)


Το μονοθέσιο hypercar που θυμίζει Batmobile μπαίνει στην επόμενη φάση της ανάπτυξής του. Πόσο θα κοστίζει.

  • ΦΩΤΟ: RODIN CARS
  • 8/12/2023

Πριν από σχεδόν ένα χρόνο σάς είχαμε μιλήσει για την προσπάθεια που κάνει η startup Rodin Cars να κατασκευάσει το πιο γρήγορο track only hypercar στον κόσμοξεπερνώντας τις επιδόσεις των μονοθεσίων της Formula 1.

Πλέον η εταιρεία από τη Νέα Ζηλανδία βρίσκεται πολύ κοντά στο να πετύχει τον στόχο της αφού τις προηγούμενες ημέρες το FZero μπήκε στην πίστα και ξεκίνησε δοκιμές. Πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου που θυμίζει αρκετά Batmobile έκατσε ο ιδρυτής της εταιρείας, ο δισεκατομμυριούχος David Dicker.

«Υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος μπροστά μας με τις δοκιμές αλλά ο πρώτος γύρος του FZero στην πίστα με γεμίζει με υπερηφάνεια με όσα έχουμε κάνει όλοι στην Rodin Cars για να φέρουμε το project στη ζωή. Η δοκιμή πήγε πολύ καλά. Είμαστε ενθουσιασμένοι καθώς το FZero μπαίνει σε μια νέα φάση. Είναι ένα αυτοκίνητο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο», ήταν τα λόγια του Dicker μετά την πρώτη βόλτα με το δημιούργημα του στη ιδιόκτητη πίστα της εταιρείας που βρίσκεται στο Mount Lyford της Ν. Ζηλανδίας.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει το μονοθέσιο FZero ξεχωριστό; Ξεκινάμε με το προφανές, την τρομακτική δύναμη που προέρχεται από ένα υβριδικό κινητήριο σύνολο. Αυτό αποτελείται από έναν twin-turbo V10 κινητήρα των 4,0 L. που έχει σχεδιαστεί από τον ίδιο τον Dicker και κατασκευάζεται στο Lincolnshire της Αγγλίας, από την εταιρεία Neil Brown Engineering.

Η ισχύς ανέρχεται στους 986 PS στις 9000 rpm, ενώ έχει 908 Nm ροπής στις 7250 rpm ενώ δίπλα του υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας που προσφέρει επιπλέον 174 PS και έτσι η συνολική δύναμη φτάνει του 1.160 PS. Η τελική ταχύτητα είναι τα 360 km/h, επίδοση που του δίνει πλεονεκτική θέση έναντι του μεγάλου ανταγωνιστή του, την Aston Martin Valkyrie με τα 354 km/h.

Οι πληροφορίες που έρχονται από τη Νέα Ζηλανδία αναφέρουν ότι είναι στα σκαριά μια ατμοσφαιρική βερσιόν του V10 RC.TEN και όταν ολοκληρωθεί θα είναι διαθέσιμη προς αγορά ως crate κινητήρας για όσους θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν σε αγώνες. Το FZero ζυγίζει μόλις 698 kg χάρη στο μπόλικο carbon που έχει χρησιμοποιήσει ο κατασκευαστής και είναι εν μέρει βασισμένο στο μονοθέσιο T125 της Lotus.

«Το Rodin FZero θέλουμε να είναι απόλυτα ταυτισμένο με τις υψηλές επιδόσεις. Κατασκευάζουμε ένα αυτοκίνητο χωρίς περιορισμούς για να βγει στον δρόμο και έτσι μπορούμε να το κάνουμε πιο ισχυρό, πιο ελαφρύ και με περισσότερη κάθετη δύναμη. Το μόνο εμπόδιο είναι οι νόμοι της φυσικής και έχουμε καταφέρει να τους ωθήσουμε στο όριο. Ανυπομονούμε να φέρουμε την πιο έντονη οδηγική εμπειρία που μπορεί να βιώσει κανείς στις πίστες όλου του κόσμου», ήταν τα λόγια του Dicker για το δημιούργημα του, η τιμή του οποίου αναμένεται να ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ ανά μονάδα.

Δείτε την πρώτη βόλτα του Rodin FZero στην πίστα...