Η Rodin Cars ετοιμάζει το πιο γρήγορο αυτοκίνητο στον κόσμο! (photos)


Ένα αυτοκίνητο «χωρίς όρια» σκοπεύει να κατασκευάσει η startup εταιρεία Rodin Cars, με συνολική ισχύ 1.160 PS.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 10/8/2022

Η startup Rodin Cars είναι έτοιμη να παρουσιάσει το νέο της hypercar, FZero, που θα φέρει έναν turbo V10 κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 4.0 L, και, σύμφωνα με την εταιρεία, θα είναι 50 kg ελαφρύτερο από ένα μονοθέσιο Formula 1.

Το κόστος ανέρχεται σε 1.8 εκατ ευρώ, με τον David Dicker, ιδιοκτήτη και ιδρυτή της Rodin να υποστηρίζει ότι το μονοθέσιο της εταιρείας σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε «χωρίς τους περιορισμούς των αγωνιστικών κανονισμών ή δρόμου».

Σύμφωνα με τη Rodin, η εταιρεία θα παράγει προς το παρόν μόλις 27 μονάδες του μοντέλου, με τα οχήματα να καταφτάνουν στα χέρια των αγοραστών τους το επόμενο καλοκαίρι. Ο Dicker αποκάλυψε ότι το πρωτότυπο θα είναι έτοιμο για δοκιμές πριν τα Χριστούγεννα του τρέχοντος έτους.

Το FZero είναι εν μέρει βασισμένο στο μονοθέσιο T125 της Lotus, καθώς η εταιρεία εμπνεύστηκε πολύ από το δημιούργημα της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, κάνοντας βέβαια τις απαραίτητες τροποποιήσεις, ώστε να μην πρόκειται για αντιγραφή. Μετά την αποκάλυψη του hypercar των 5 εκατομμυρίων της Red Bull, σχεδιασμένο από Adrian Newey, ο Dicker θεώρησε ότι είναι εφικτό και για τη δική του εταιρεία να σχεδιάσει ένα υπεραυτοκίνητο που θα μπορούσε να στοχεύσει την είσοδό του σε αυτή την αγορά.

«Αυτό το αυτοκίνητο μας έδωσε αυτοπεποίθηση», είπε ο Dicker. «Συνειδητοποιήσαμε ότι αν εκείνοι πίστευαν ότι μπορούν να πουλήσουν 50 αυτοκίνητα που κοστίζουν 5 εκατ το καθένα, πρέπει να υπάρχει μία αγορά για αυτοκίνητα σαν τα δικά μας. Τώρα το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε ένα αυτοκίνητο που να αρέσει στον κόσμο».

Η μέγιστη ισχύς του V10 κινητήρα του, που θα κατασκευάζεται στο Lincolnshire της Αγγλίας, από την εταιρεία Neil Brown Engineering, ανέρχεται στα 986 PS στις 9000 rpm, ενώ έχει 908 Nm ροπής στις 7250 rpm. Ένας ηλεκτροκινητήρας θα προσφέρει επιπλέον 174 PS ιπποδύναμης, λειτουργώντας ως σύστημα υποβοήθησης για την εκκίνηση, εναλλαγή και ως γεννήτρια ενέργειας, «γεμίζοντας τα κενά στη ροπή», ανεβάζοντας την ισχύ στα 1.160 PS συνολικά.

Το αμάξωμα του FZero θα ακολουθεί τη φιλοσοφία ενός μονοθεσίου F1, καθώς είναι φτιαγμένο κυρίως από ανθρακόνημα, με τη Rodin να δίνει έμφαση στην αεροδυναμική, χρησιμοποιώντας μία ανεξάρτητη ανάρτηση που περιλαμβάνει ειδικούς υδραυλικούς μηχανισμούς προσαρμογής του ύψους, που διατηρούν το ύψος του οχήματος σταθερό χωρίς να επιφέρουν απώλειες στην ταχύτητα.

Η Rodin Cars έχει χρησιμοποιήσει καινοτόμα υλικά, για το σχεδιασμό και κατασκευή του hypercar μονοθεσίου της, με την εξάτμιση να είναι παράγωγο 3D εκτύπωσης, φτιαγμένη από τιτάνιο. Το FZero φέρει ζάντες 18 ιντσών από σφυρηλατημένο μαγνήσιο, που έχουν κατασκευαστεί κατά παραγγελία από την εταιρεία OZ Racing.