Ξεκίνησε η παραγωγή του Audi A1


Στο εργοστάσιο της Seat στο Martorell της Ισπανίας πήρε μπροστά η παραγωγή του νέου A1 που θα είναι διαθέσιμο στην χώρα μας προ τα τέλη του έτους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 15/10/2018

Η προηγούμενη γενιά Audi A1 κατασκευαζόταν στις Βρυξέλλες και πλέον η νέα στην Ισπανία, δίπλα στα Seat Ibiza και Arona με τα οποία μοιράζεται την ίδια MQB A0 πλατφόρμα. Για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της μονάδας η Seat έχει προσλάβει επιπλέον 300 εργάτες με το 80% και πάνω της παραγωγής του εργοστασίου να εξάγεται εκτός ισπανικών συνόρων. Μέχρι τον περασμένο Ιούλιο σε αυτό το εργοστάσιο κατασκευαζόταν το Audi Q3, μιας και η παραγωγή του νέου μοντέλου έχει μεταφερθεί στην Ουγγαρία.

«Τα τελευταία χρόνια στο εργοστάσιο Martorell με τους εργαζόμενους με την πολύ υψηλή εξειδίκευση κατασκευάζαμε με μεγάλη επιτυχία το Audi Q3» λέει ο Peter Kössler, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για την Παραγωγή και Logistics της Audi. «Το εργοστάσιο έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία με το εξαιρετικά ποιοτικό σύστημα παραγωγής Audi. Ως εκ τούτου, το Martorell είναι για εμάς το ιδανικό μέρος για την παραγωγή του νέου μας Audi A1, ενός από τους στρατηγικούς μας πυλώνες σε αυτή την κατηγορία».