Ξεκίνησε η παραγωγή του ηλεκτροκίνητου Volvo XC40


Στη γραμμή παραγωγής πέρασε το Volvo XC40 Recharge, το οποίο αποτελεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο στην ιστορία της σουηδικής φίρμας.

  • 1/10/2020

Η έναρξη της παραγωγής του Volvo XC40 Recharge αποτελεί μια ξεχωριστή στιγμή για τη σουηδική φίρμα, καθώς το μικρότερο σε διαστάσεις SUV της γκάμας της θα αποτελέσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο στη μακρόχρονη ιστορία της.

Το ηλεκτροκίνητο Volvo XC40 θα κατασκευάζεται στη Γάνδη απ’ όπου και θα προσφέρεται στις υπόλοιπες αγορές της γηραιάς ηπείρου. Μάλιστα, οι παραδόσεις του αυτοκινήτου θα ξεκινήσουν άμεσα, μιας και η ζήτηση για τη ηλεκτροκίνητη έκδοση του Volvo XC40 είναι ισχυρή.

Να θυμίσουμε ότι το Volvo XC40 Recharge θα διαθέτει κίνηση και στους τέσσερις τροχούς χάρη στους δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 408 ίππων.

Αντιστοίχως, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου ενεργειακής χωρητικότητας 78 kWh εξασφαλίζουν αυτονομία 400 χιλιομέτρων και τη δυνατότητα ταχυφόρτισης έως το 80% της χωρητικότητάς τους σε μόλις 40 λεπτά.

Σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια, τα κρίσιμα μέρη του ηλεκτρικού κυκλώματος, όπως οι συσσωρευτές ηλεκτρικής ενέργειας, βρίσκονται τοποθετημένα σε συγκεκριμένα σημεία του αμαξώματος τα οποία έχουν ενισχυθεί ώστε ακόμα και σε περίπτωση σύγκρουσης να μην υπάρχει η πιθανότητα έκθεσής τους σε κάποιο κίνδυνο.

Σε περίπτωση που αναρωτιόσασταν για την τιμή του αυτοκινήτου, στη γερμανικήαγορά θα έχει αφετηρία τα 60.437 ευρώ, χωρίς φυσικά να υπολογίζεται στην τιμή αυτή η όποια κρατική επιδότηση προσφέρεται.

Στη χώρα μας η διάθεση του ηλεκτροκίνητου Volvo XC40 θα ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του 2021.