Λάρισα: Το «θηρίο» με τις ερπύστριες που μεταφέρει πληγέντες από τις πλημμύρες (video-photos)


Το «ελληνικό» Jumbo Track Multi των 850 ίππων έχει πέσει στη μάχη με τις πλημμύρες, μεταφέροντας κατοίκους και προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

  • ΦΩΤΟ: Theodore Rentzos/Facebook
  • 13/9/2023

Στις 7.15 το πρωί της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν τα δρομολόγια μεταφοράς πολιτών και προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και της πυροσβεστικής, από τη Γιάννουλη στη Λάρισα και το αντίστροφο, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ένα από τα οχήματα που συμμετέχει στις επιχειρήσεις είναι και το θηριώδες ερπυστριοφόρο Jumbo Track Multi το οποίο είδαμε τα προηγούμενα χρόνια να επιχειρεί σε μεγάλες δασικές πυρκαγιές στην Αττική και στην Εύβοια, αλλά και στις πιο πρόσφατες σε Ρόδο και Έβρο.

Το όχημα ανήκει στον κ. Θεόδωρο Ρέντζο, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της RAM Europe, το οποίο μπαίνει στην υπηρεσία της πυροσβεστικής και του Στρατού όταν και όπου υπάρχει ανάγκη.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα άρμα Leopard το οποίο έχει τροποποιηθεί στην έδρα της εταιρείας στον Ορχομενό Βοιωτίας και έχει πατενταριστεί στο Μόναχο της Γερμανίας. Το βασικό του χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα να μπαίνει στην «καρδιά» μιας πυρκαγιάς, να διασχίζει τα πιο δύσβατα εδάφη και να επιχειρεί κατάσβεση.

Διαθέτει δεξαμενή νερού με χωρητικότητα 15.000 lt και μπορεί να το εκτοξεύσει μέσω κανονιού σε απόσταση έως και 80 m. Στο μπροστινό μέρος έχει τοποθετηθεί λεπίδα η οποία ανοίγει αντιπυρικές ζώνες ενώ στο εσωτερικό υπάρχει θάλαμος διάσωσης που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 10 άτομα.

Ο κινητήρας του έχει δύναμη 850 ίππων και μπορεί να αναπτύξει τελική ταχύτητα 64 km/h. Η αυτονομία κίνησης αγγίζει τα 450 km ενώ παρέχει πλήρη θερμική και βιοχημική προστασία στους επιβάτες.