Με 265 ίππους και κινητήρα 1,6 λίτρου το Hyundai Tucson Plug-in Hybrid


Η νέα γενιά του Hyundai Tucson δεν είναι μόνο η πιο σικ από όλες τις προηγούμενες, αλλά και η πληρέστερη στις εκδόσεις κινητήρων.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: HYUNDAI
  • 8/12/2020

Το νέο Tucson αναμένεται να κυκλοφορήσει στην χώρα μας πολύ σύντομα και το αρχικό του λανσάρισμα θα γίνει στις απλές εκδόσεις κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου. Αργότερα την άνοιξη θα προστεθεί και η plug-in υβριδική για την οποία η κορεατική εταιρία έδωσε πρόσφατα μερικά περισσότερα στοιχεία.

Σύμφωνα με αυτά το Tucson Plug-in Hybrid θα έχει συνολική ισχύ 265 PS και ροπή στα 350 Nm και το σύστημα του θα βασίζεται σε έναν βενζίνης 1.6 T-GDi τεχνολογίας Smartstream. O τετρακύλινδρος θα συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 66,9 kW με μέγιστη ισχύ στα 304 Nm.

Για την τροφοδοσία με ηλεκτρική ενέργεια αλλά και αυτή από την ανάκτηση πέδησης υπάρχει μία μπαταρία λιθίου πολυμερών με σχετικά μεγάλη χωρητικότητα στις 13,8 kWh.

Η μέγιστη κίνηση μηδενικών ρύπων φτάνει τα 50 km σε κύκλο WLTP, ενώ ο εσωτερικός φορτιστής είναι στα 7,2 kW. To σύστημα Active Air Flap βελτιώνει τόσο την αεροδυναμική όσο και την σωστή ψύξη του κινητήρα.

To plug-in υβριδικό Hyundai διαθέτει και την τετρακίνηση HTRAC με τις επιλογές του μενού Terrain Mode. Προαιρετική είναι η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση ECS με τα προγράμματα Eco και Sport.

Σύμφωνα με τους Κορεάτες, οι χώροι δεν επηρεάζονται χάρη στην έξυπνη τοποθέτηση του συστήματος και ενδεικτικό είναι το πορτμπαγκάζ των 558 lt που όταν πέσουν τα καθίσματα εκτοξεύεται στα 1.737 lt.