Με Michelin Pilot Super Sport το νέο Ford Focus RS


Το νέο Ford Focus RS είναι εξοπλισμένο αποκλειστικά με ελαστικά Michelin: MICHELIN Pilot Sport Cup 2 και MICHELIN Pilot Super Sport.

  • 20/1/2016

Το νέο Ford Focus RS είναι εξοπλισμένο αποκλειστικά με ελαστικά Michelin: MICHELIN Pilot Sport Cup 2 και MICHELIN Pilot Super Sport.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ Ford και Michelin, για τα οχήματα της FORD Performance, τα νέα Ford Focus RS θα εξοπλίζονται αποκλειστικά με ελαστικά Michelin. Το ελαστικό MICHELIN Pilot Super Sport, στη διάσταση 235/35 R19 θα αποτελεί στάνταρ εξοπλισμό της έκδοσης Ford Focus RS και το ελαστικό MICHELIN Pilot Sport Cup 2, στην ίδια διάσταση, θα είναι διαθέσιμο ως επιλογή αντικατάστασης για βελτιωμένες επιδόσεις σε πίστα.

Το νέο Ford Focus RS είναι ένα εξαιρετικά απαιτητικό σπορ μοντέλο και αποτέλεσε μια πρόκληση που απαιτούσε ακρίβεια και εις βάθος ανάλυση από τους μηχανικούς της Michelin ώστε να αναπτύξουν τα δύο αυτά ελαστικά καλύπτοντας τις ανάγκες των ομάδων της Ford.

- 2 000 km,

Είναι η απόσταση που διέτρεξε το FORD Focus RS στις πίστες του Κέντρου Τεχνολογίας Michelin, στο Ladoux και στις πίστες των Charade (Ωβέρνη), Lommel (Βέλγιο), Nürburgring (Γερμανία), Dearborn (Ηνωμένες Πολιτείες) και Idiada (Ισπανία) μέχρι να τελειοποιηθεί αυτό το προσαρμοσμένο ελαστικό.

MICHELIN Pilot Sport Cup 2

Ελαστικά ειδικά προσαρμοσμένα για πίστα αλλά πιστοποιημένα και για τον δρόμο. Είναι τα ελαστικά όλων των ρεκόρ .  Για την τελειοποίησή τους :

- 100 ελαστικά κατασκευάστηκαν σε πρωτότυπο μέχρι την πιστοποίηση και την τελειοποίηση του οχήματος.

- 500 ελαστικά δοκιμαστικής έκδοσης  κατασκευάστηκαν προκειμένου να βγει για πρώτη φορά σε κυκλοφορία το μοντέλο.

MICHELIN PILOT SUPER SPORT

- Περισσότερα από 500 ελαστικά κατασκευάστηκαν σε πρωτότυπο  για την πιστοποίηση και την τελειοποίηση του οχήματος

- Σχεδόν 1000 ελαστικά δοκιμαστικής έκδοσης κατασκευάστηκαν προκειμένου να βγει για πρώτη φορά σε κυκλοφορία το μοντέλο.

Η από κοινού ανάπτυξη MICHELIN – Ford / μια πρόκληση για μηχανικούς & πιλότους

«Το ελαστικό MICHELIN Pilot Sport Cup 2 είναι εκπληκτικό ως προς την πρόσφυση, βελτιώνοντας έτσι τις επιδόσεις σε χρόνους πίστας, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει στο FORD Focus RS  εξαιρετική ακρίβεια στην οδήγηση σε δρόμο διατηρώντας το δυναμικό του χαρακτήρα, υπογραμμίζει ο David Put, πιλότος και μηχανικός ανάπτυξης της Ford, «το αποτέλεσμα της συνεργασίας Michelin και Ford Performance, είναι ένα αυτοκίνητο που θα συναρπάσει τους λάτρεις της οδήγησης».

Η ειδική διαδικασία ανάπτυξης την οποία πραγματοποίησε η Michelin ώστε να καλύψει τις ανάγκες της Ford συμβάλλει στην ακρίβεια οδήγησης, στην σταθερότητα του οχήματος, στον σπορ χαρακτήρα του, με εξαιρετική πρόσφυση και με επιδόσεις αντίστασης στην κύλιση.

 «Οι φιλοδοξίες της Ford μας ώθησαν να αναπτύξουμε ελαστικά πολύ υψηλής τεχνολογίας ώστε να ταιριάζουν τέλεια στο Ford Focus RS, ένα ιδιαίτερο αυτοκίνητο με μεγαλύτερη κατανομή βάρους στο εμπρός τμήμα του οχήματος, και με διάφορες ρυθμίσεις που επηρεάζουν σαφώς την κατανομή μετάδοσης κίνησης στους 4 κινητήριους τροχούς μεταξύ του εμπρός και του πίσω άξονα. Επιπλέον, με στόχο να παραμείνει αναλλοίωτος ο δυναμικός χαρακτήρας του αυτοκινήτου, μπορέσαμε να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τα όρια της πρόσφυσης και του κρατήματος στις στροφές σε ακραίες συνθήκες», συμπληρώνει ο Pierre Chaput, Υπεύθυνος ανάπτυξης των ελαστικών MICHELIN Pilot Super Sport και MICHELIN Pilot Sport Cup 2 για την Ford Focus RS.

Διαστάσεις:

MICHELIN Pilot Sport Cup 2 : 235/35 R 19
MICHELIN Pilot Super Sport : 235/35 R 19

Μια συνεργασία που πηγαίνει και πέρα από το ελαστικό

Όλα τα νέα Ford Focus RS διαθέτουν την υπηρεσία Ford Sync2 η οποία περιλαμβάνει το σύνολο των ψηφιακών υπηρεσιών της Michelin Travel Partner. Έτσι οι οδηγοί έχουν πρόσβαση στο μεγάλο εύρος πληροφοριών τουριστικών, διαμονής και εστίασης, που παρέχουν οι οδηγοί Michelin (MICHELIN Green Guide και MICHELN Guide). Οι πληροφορίες αυτές είναι ενσωματωμένες στο σύστημα πλοήγησης του οχήματος, διευκολύνοντας τους οδηγούς να σχεδιάσουν τις διαδρομές τους, καθώς και τις στάσεις τους για διανυκτέρευση, το εστιατόριο που θα επιλέξουν, ακόμη και τα τουριστικά αξιοθέατα που θα επισκεφθούν. Εδώ και από περισσότερα από 100 χρόνια, η Michelin είναι ηγέτης στην έκδοση τουριστικών και γαστρονομικών Οδηγών. Σήμερα, οι οδηγοί με Ford Focus Electric μπορούν να επωφεληθούν από την μακρά αυτή εμπειρία, μέσω του συστήματος  SYNC2 του αυτοκινήτου.