Με περίπου 25.000 ευρώ μπορεί κανείς να θωρακίσει μια Ferrari 458 Speciale


Η συγκεκριμένη θωράκιση δεν ζυγίζει πολύ, παρέχει προστασία ικανοποιητικού επιπέδου και δεν επηρεάζει ουσιαστικά τις επιδόσεις.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ADDARMOR
  • 17/12/2020

Αν κάποιος νοιώθει ότι απειλείται, αν είναι πραγματικό ή όχι δεν παίζει κανένα ρόλο και έχει την οικονομική δυνατότητα, αγοράζει ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο. Που κατά κανόνα είναι είτε μια μεγάλη λιμουζίνα είτε ένα μεγάλο τζιπ με χώρο που μπορεί πέρα από επιβάτες να φιλοξενήσει και όπλα μαζί με τα απαιτούμενα πυρομαχικά.

Βέβαια υπάρχουν και πιο εξεζητημένες λύσεις, όπως για παράδειγμα η Ferrari 458 Speciale των φωτογραφιών μας. Που μπορεί να μην έχει χώρους για πυροβόλα και πυρομαχικά αλλά έχει μια θωράκιση επιπέδου B4. Που μπορεί να μην αποκρούει σφαίρες από αυτόματα αλλά αντέχει σε αυτές από 45άρι.

Τη συγκεκριμένη θωράκιση την εφαρμόζει η εταιρεία AddArmor. Μάλιστα δεν χρησιμοποιεί ειδικό χάλυβα αλλά κάποιο άλλο υλικό, ή συνδυασμό υλικών, που ναι μεν είναι 10 φορές πιο ανθεκτικό αλλά ζυγίζει μόλις το 60% μιας συμβατικής θωράκισης. Έτσι η θωράκιση αυτή καθαυτή ζυγίζει 70 κιλά, όμως η συνολική αύξηση του βάρους είναι μόλις 30,4 κιλά, καθώς έχει εξοικονομηθεί βάρος από άλλα σημεία του αυτοκινήτου.

Παράλληλα έχει αυξηθεί η απόδοση του V8 των 4,5 lt κατά 40 PS, γεγονός που σημαίνει πως οι επιδόσεις παραμένουν στα ίδια πολύ καλά επίπεδα. Και αυτό είναι ίσως το στοιχείο που προσφέρει τη μεγαλύτερη ασφάλεια στους επιβάτες της 458 Speciale.  Η θωράκιση της οποίας ξεκινά περίπου από τις 25.000 ευρώ.