Με το αριστερό μπήκε το 2023 για την VW – «Παγώνει» η παραγωγή στο Βόλφσμπουργκ


Μπορεί να άλλαξε η χρονιά ωστόσο οι ελλείψεις στην εφοδιαστική αλυσίδα συνεχίζουν να προκαλούν προβλήματα στους κατασκευαστές, με τη Volkswagen να... πατάει φρένο στο βασικό της εργοστάσιο.

  • 2/1/2023

Ακόμα και δεν πρόλαβε να ξεκινήσει το νέο έτος και η Volkswagen έρχεται ξανά αντιμέτωπη με τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα τα οποία αναγκάζουν τους Γερμανούς να πατήσουν φρένο στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου τους στο Βόλσφμπουργκ.

Όπως έγινε γνωστό για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα μειωθούν οι βάρδιες εργασίας στη γραμμή 3 του Golf και αυτή η κίνηση θα επηρεάσει αναπόφευκτα και άλλους τομείς του εργοστασίου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλούνται πληροφορίες από το προσωπικό του εργοστασίου, ο λόγος για το πάγωμα της παραγωγής είναι η έξαρσης της Covid 19 στην Κίνα αλλά και ο πόλεμος στην Ουκρανία όπου έχουν προκαλέσει μεγάλες καθυστερήσεις στις προμήθειες.

Πριν λίγες εβδομάδες ο Διευθύνων Σύμβουλος του επιβατικών οχημάτων της VW Thomas Schafer δήλωσε πως το εργοστάσιο παράγει πολύ λιγότερα από 400.000 οχήματα ετησίως, δηλαδή σχεδόν το μισό από τις δυνατότητές του, λόγω των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Θυμίζουμε ότι το εργοστάσιο στο Βόλσφμπουργκ απασχολεί 60.000 εργαζόμενους οι οποίοι κατασκευάζουν μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης μεταξύ των οποίων τα Golf, Tiguan και Touran.

Πλέον, η VW έχει πάρει την απόφαση να επενδύσει στη συγκεκριμένη μονάδα το ποσό των 460 εκατ. ευρώ ώστε σύντομα να μπορεί να κατασκευάσει εκεί δύο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, το ID.3 και ένα μεγάλο SUV στις διαστάσεις του Tiguan.