Με το Mercedes V 300 d VP Gravity Geotrek Edition... κινείσαι αλλά και κοιμάσαι off road!


H τετρακίνητη V-Class των 239 PS μπορεί να τις επεμβάσεις της Vansports.de σε ένα αυτοκινούμενο εκτός δρόμου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: Vansports.de
  • 12/10/2020

Τα αυτοκινούμενα, μικρά ή μεγάλα, έχουν φανατικούς οπαδούς καθώς θεωρητικά μπορεί κανείς να διανυκτερεύσει όπου του αρέσει. Και μάλιστα χωρίς να στερηθεί κάποιες βασικές ανέσεις. Πολλοί θα ήθελαν να κινούνται και εκτός δρόμου με το αυτοκινούμενό τους και έτσι η εταιρεία Vansports.de αποφάσισε να δημιουργήσει ένα που μπορεί να κινηθεί άνετα και off road.

Ως βάση χρησιμοποίησε το V 300 d της Mercedes, που διαθέτει τις κατάλληλες προδιαγραφές: έναν τετρακύλινδρο diesel 2,0 lt με διπλά turbo που αποδίδει 239 PS και 500 Nm και κινεί όλους τους τροχούς.

Για τη συνέχεια εφάρμοσε το αεροδυναμικό κιτ VT Gravity που έχει εξελίξει η ίδια και αποτελείται από διαφοροποιημένους προφυλακτήρες και επεκτάσεις φτερών. Η απόσταση από το έδαφος είναι αυξημένη κατά 30 χιλιοστά, ενώ κινητήρας, μετάδοση και ρεζερβουάρ προστατεύονται από μεταλλικές "ποδιές".

Η εικόνα του Mercedes V 300 d VP Gravity Geotrek Edition όπως ονομάζεται ολοκληρώνεται από τη σπέσιαλ βαφή των πρόσθετων μερών, τα κυλινδρικά προστατευτικά των μαρσπιέ, αλλά και τη μαύρη σχάρα που έχει χώρο για μια ρεζέρβα, ένα χώρο αποθήκευσης και ένα ηλιακό πάνελ.

Στο εσωτερικό τα πίσω καθίσματα μπορούν με τη χρήση και ενός κατάλληλου στρώματος να μετατραπούν σε διπλά κρεβάτι, ενώ στο χώρο αποσκευών χωρούν δύο μεταλλικά κουτιά στα οποία μπαίνουν όλα τα απαραίτητα. Προαιρετικά υπάρχει και συρόμενο κουζινάκι, ενώ για τις κρύες ημέρες υπάρχουν δύο επιπλέον συστήματα θέρμανσης εν στάση.