Μείωση προσωπικού στην Continental


Όπως έγινε γνωστό, η Continental θα περικόψει κάποιες από τις θέσεις εργασίας στις μονάδες της που αφορούν στα συστήματα ή εξαρτήματα για κινητήρες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 21/11/2019

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Continental, έχει ληφθεί η απόφαση για τη μείωση του αριθμού των εργαζομένων της οι οποίοι απασχολούνται στα εργοστάσιά της στα οποία κατασκευάζονται εξαρτήματα για κινητήρες εσωτερικής καύσης. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο αριθμός των υπαλλήλων της σε αυτά αναμένεται να μειωθεί κατά 5.040 ως το 2028.

Το πρόγραμμα μείωσης των θέσεων εργασίας αποφασίστηκε λόγω της ανάπτυξης των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων και της αντίστοιχης μείωσης ζήτησης για βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα. Στην ανακοίνωση της Continental προβλέπεται ότι ως το 2024 θα κλείσει το εργοστάσιό της στο Roding, στη Γερμανία, στο οποίο κατασκευάζονται εξαρτήματα για το υδραυλικά κυκλώματα βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων και θα χαθούν περίπου 520 θέσεις εργασίας. Άλλες 850 θα πάψουν να υφίστανται στο εργοστάσιο που βρίσκεται στην πόλη Limbach-Oberfrohna καθώς και άλλες 2.200 σε αυτό της πόλης του Babenhausen. 

Οι περικοπές στο προσωπικό δεν αφορούν μόνο στα εργοστάσια της εταιρείας στη Γερμανία αλλά και σε αυτά που βρίσκονται και σε άλλες χώρες. Σύμφωνα με την Continental, άλλες 720 θέσεις εργασίας καταργηθούν στις ΗΠΑ, στο Newport News, ως το 2024 και άλλες 750 στην Pisa της Ιταλίας, ως το 2028.