Μείωση στους μισθούς της FCA λόγω επιδημίας


Το γκρουπ FCA αποφάσισε να κόψει κατά 20% για 3 μήνες, ενώ ο CEO της Mike Manley μειώνει τον δικό του μισθό κατά 50%.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 31/3/2020

Το γκρουπ Fiat Chrysler απόφαση να προχωρήσει σε μία προσωρινή μείωση των μισθών των εργαζομένων της ανά τον κόσμο κατά 20% σε μία προσπάθεια να αποφύγει τις απολύσεις λόγω της πανδημίας του κορωναϊού.

Σε επιστολή του CEO της εταιρίας Mike Manley διευκρίνησε ότι η έναρξη του μέτρου θα γίνει την 1η Απριλίου και θα κρατήσει για 3 μήνες. Η εταιρία υπόσχεται να δώσει πίσω αυτά τα χρήματα το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο του 2021.

Οι μειώσεις δεν αφορούν μόνο τους εργαζομένους, αλλά και τον ίδιο τον Manley ο οποίος δέχτηκε μείωση και του δικού του παχυλού μισθού κατά το μισό. Και τα υπόλοιπα 19 μέλη του ΔΣ θα έχουν και αυτά μείωση κατά 30% για την ίδια περίοδο, ενώ ο πρόεδρος του ομίλου John Elkann και άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου δεν θα λάβουν καμία αποζημίωση για το υπόλοιπο έτος.

"Το να προστατεύσουμε την οικονομική υγεία της εταιρίας είναι ευθύνη όλων μας και ξεκινά πρώτα από όλα από εμένα" έγραψε ο Manley στην επιστολή προς τους εργαζόμενους.

Η εταιρία έχει κλείσει την πλειοψηφία των εργοστασίων της ανά τον κόσμο, και όπου δεν υπάρχουν σαφείς απαγορεύσεις προσπαθεί να τα επαναφέρει σε μία σχετική λειτουργία. Η απόφαση για την μείωση των μισθών αφορά περίπου 58.000 υπαλλήλους της σε όλο τον κόσμο.