Mercedes-AMG EQS Black Series: Ηλεκτροκίνητος παροξυσμός


Η Mercedes-Benz EQS διεκδικεί την κορυφή της κατηγορίας των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ανοίγοντας την όρεξη των οπαδών της γερμανικής φίρμας, οι οποίοι ονειρεύονται ήδη μια έκδοση με την υπογραφή της AMG.

  • 21/4/2021

Αν η Mercedes-Benz EQS αποκαλύπτει τι μας περιμένει στο μέλλον ακόμα και σε κατηγορίες όπως εκείνη των πολυτελών sedan, τότε δικαίως στη συζήτηση εισέρχεται και το ενδεχόμενο δημιουργίας εκδόσεων που φέρουν την υπογραφή της AMG και θα στοχεύουν στην επίτευξη υπερυψηλών επιδόσεων.  

Εξ αυτού ορμώμενος, ο Nikita Aksyonov, ένας ανεξάρτητος και εξαιρετικά ταλαντούχος σχεδιαστής από τη μακρινή Ρωσία, δημιούργησε με αφετηρία τη νεοφερμένη Mercedes-Benz EQS την κορυφαία έκδοση τη ηλεκτροκίνητης λιμουζίνας η οποία όχι μόνο φέρει τα διακριτικά της AMG αλλά και εκείνα της κορυφαίας σειράς Black Series.

Το αποτέλεσμα είναι αναμφίβολα εντυπωσιακό αναδεικνύοντας το διαφορετικό πρόσωπο της ηλεκτροκίνητης Mercedes-Benz EQS και τις προοπτικές… ενδυνάμωσής της με το μαγικό άγγιγμα των μηχανικών της AMG.

Ο αναβαθμισμένος αεροδυναμικός σχεδιασμός του αμαξώματος αφήνει αν μη τι άλλο υποσχέσεις, τις οποίες ένα ζεύγος πανίσχυρων ηλεκτροκινητήρων θα μπορούσε κάλλιστα να πραγματοποιήσει.

Για την ώρα η Mercedes-Benz δεν έχει ανακοινώσει επισήμως ότι θα υπάρξει έκδοση AMG για το κορυφαίο ηλεκτροκίνητο sedan της γκάμας της, ωστόσο, έχει γίνει ήδη γνωστό ότι στο Affalterbach -έδρα της AMG- οι άνθρωποι της γερμανικής φίρμας προετοιμάζουν ηλεκτροκίνητα μοντέλα υψηλών επιδόσεων, τα οποία πέρα από την ισχύ θα διαθέτουν και το γνωστό σε όλους δυναμικό χαρακτήρα.  

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.