Mercedes-AMG SL63 Manufaktur Big Sur: Με αύρα από την ηλιόλουστη Καλιφόρνια (photos)


Η Mercedes παρουσίασε την AMG SL63 Manufaktur Big Sur, με άκρως καλιφορνέζικο αέρα εν μέσω του Monterey Car Week. 

  • ΦΩΤΟ: Mercedes
  • 17/8/2023

Η Mercedes αποκάλυψε κι επίσημα την ειδική για τις Ηνωμένες Πολιτείες AMG SL63 Manufaktur Big Sur, μία σπέσιαλ έκδοση του πανίσχυρου μοντέλου.

Όντας μοντέλο στη σειρά Manufaktur, και με σαφή επιρροή από την Καλιφόρνια (Big Sur ονομάζεται μία ορεινή περιοχή της πολιτείας), έχει ένααπαλό, μεταλλικό πορτοκαλί χρώμα, ονόματι Manufaktur Orange Flame Metallic

Η αντίθεση γίνεται με τις μαύρες δαγκάνες των φρένων και τις μαύρες ζάντες 21 ιντσών, ενώ μπροστά φέρει το έμβλημα της AMG.

Στο πακέτο αναβαθμίσεων της σειράς Manufaktur συμπεριλαμβάνονται και τα δερμάτινα καθίσματα που έχουν ραφτεί στο χέρι, όπου δεσπόζει το μαύρο χρώμα μαζί με ένα βαθύ κόκκινο (Mystic Red), ενώ πορτοκαλί λεπτομέρειες διατρέχουν τη διθέσιακαμπίνια στο ταμπλό και την κεντρική κονσόλα.

Κάτω από το καπό της AMG SL63 Manufaktur Big Sur θα βρει κανείς τον κινητήρα V8 4,4 lt με τα δύο turbo, που φτάνει τα 564 PS και τα 800 Nm ροπής.

Η ισχύς μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 9τάχυτου, αυτόματου κιβωτίου, με το μοντέλο να εξοπλίζεται με το σύστημα AMG Performance 4Matic. Έτσι, μπορεί να κάνει τα 0-100 km/h εντός 3,5 δευτερολέπτων, ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα βkm/h.

Το αυτοκίνητο θακάνει το δημόσιο ντεμπούτο του στο Pebble Beach, το τριήμερο 17-19 Αυγούστου, ενώ στις 19 Αυγούστου θα έρθει και η παρουσίαση της νέας Mercedes-AMG GT.