Mercedes-Benz: Ελαχιστοποιεί τα χειροκίνητα κιβώτια, πιο κόμπακτ γκάμα κινητήρων


Η γερμανική εταιρία πραγματοποίησε μια παρουσίαση στην οποία ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα για την περικοπή του κόστους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: MERCEDES
  • 7/10/2020

Ανάμεσα σε αυτά τα μέτρα αποφασίστηκε πως το συντριπτικό ποσοστό των μοντέλων της θα εφοδιάζεται αποκλειστικά με αυτόματα κιβώτια ελαχιστοποιώντας και σταδιακά καταργώντας τα χειροκίνητα κιβώτια. Έτσι και αλλιώς τα τελευταία ήταν ένα στοιχείο που σπάνια συναντά κανείς σε κάθε σύγχρονη Mercedes.

Ένας ακόμη λόγος που θα καταργηθούν τα χειροκίνητα κιβώτια είναι ο σταδιακός και πλήρης εξηλεκτρισμός όλων των εκδόσεων με τουλάχιστον ένα ήπιο υβριδικό σύστημα. Η Mercedes έχει ως στόχο να μειώσει τους πολλούς συνδυασμούς και την πολυπλοκότητα της γκάμας της και για αυτό θα συρρικνώσει το σύνολο των κινητήρων καύσης.

Προς το παρόν η γερμανική εταιρία δεν έχει δώσει κάποιο χρονικό πλαίσιο για την κατάργηση των manual κιβωτίων ή για τον μειωμένο αριθμό των κινητήρων. Πάντως, ο στόχος είναι σαφής και έως το 2025 θα πρέπει να υπάρξει μείωση του κόστους κατά 20% σε σχέση με το 2019.

Το όφελος που θα προκύψει από το οικονομικό συμμάζεμα θα επενδυθεί στην εξέλιξη των νέας γενιάς ηλεκτρικών μοντέλων όπως είναι οι EQA, EQB, EQE και EQS που θα ξεκινήσουν να λανσάρονται από το νέο έτος. Τέλος, να πούμε πως η G-Class θα αναδειχθεί ως μια ξεχωριστή υπό-μάρκα, ενώ θα δούμε εξηλεκτρισμένα AMG μοντέλα.