Μετά από τα δύο χρόνια απαγόρευσης ξεκίνησαν τα πωλητήρια των Ford GT


Στη Ford ναι μεν επέλεξαν με προσοχή τους αγοραστές του GT αλλά όπως ήταν αναμενόμενο δεν μπόρεσαν να αποφύγουν τους καιροσκόπους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/3/2020

To Ford GT είναι σίγουρα ένα από τα πιο εντυπωσιακά και high tech super cars που μπορεί να αγοράσει κανείς, ενώ η περιορισμένη παραγωγή του σε συνδυασμό με τα αυστηρά κριτήρια επιλογής που είχε εφαρμόσει η Ford το καθιστούν ακόμα πιο ελκυστικό για τους συλλέκτες.

Αλλά και για τους όποιους καιροσκόπους που είχαν σκοπό να αγοράσουν το επιβλητικό super car και στη συνέχεια να το μεταπωλήσουν αποκομίζοντας ένα σημαντικό κέρδος. Για το σκοπό αυτή η Ford είχε συμπεριλάβει έναν όρο στο συμβόλαιο αγοράς που απαγόρευε τη μεταπώλησή του πριν τη παρέλευση δύο ετών από την αγορά.

Αυτά τα δύο χρόνια λοιπόν μόλις πέρασαν για τα GT που είχαν παραδοθεί στις αρχές του 2018 και αμέσως εμφανίστηκε το πρώτο προς πώληση. Το αξιοσημείωτο εδώ είναι πως έχει διανύσει, μέσα σε 24(!) μήνες, μόλις 609 μίλια, κάτι που αποδεικνύει πως ο σκοπός του ιδιοκτήτη του ήταν ευθύς εξαρχής η πώληση.

H οποία ήταν προγραμματισμένη να γίνει μέσω δημοπρασίας του οίκου Bonhams στις 29 Μαρτίου και στα πλαίσια του Goodwood Member's Meeting Sale και με τιμή εκκίνησης τις 970.000 ευρώ, που είναι σχεδόν διπλάσια τη αρχικής.

Η εκδήλωση όμως αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και έτσι η δημοπρασία θα γίνει διαδικτυακά. Κάτι που σίγουρα δεν θα αρέσει στη Ford, όπως φυσικά και δεν της αρέσει η πώληση του super car της και μάλιστα με καπέλο ευθύς εξαρχής.