Μετά τη Formula 1 έρχονται οι Virtual 24 ώρες του Le Mans


Το Σαββατοκύριακο 13-14 Ιουνίου ήταν να πραγματοποιηθεί ο φετινός 24ωρος αγώνας. Αντ’ αυτού, θα δούμε έναν ακόμα διαγωνισμό στο πληκτρολόγιο.

  • 19/5/2020

Χαράς ευαγγέλια για τους φίλους των esports, αφού μετά από το ψηφιακό πρωτάθλημα της Formula 1, φέτος θα έχουν τη χαρά να βιώσουν και ένα ψηφιακό Le Mans! Η φετινή διοργάνωση είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 13-14 Ιουνίου, με την κρίση όμως που βιώνουμε, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Τουλάχιστον στον πραγματικό κόσμο.

Αυτό που είναι εφικτό και θα γίνει, είναι ένας διαγωνισμός στο πληκτρολόγιο. Το «24 Hours of Le Mans Virtual» θα συγκεντρώσει τόσο επαγγελματίες οδηγούς, όσο και αθλητές των esports, σε έναν ιδιότυπο αγώνα. Για την όσο το δυνατό πιο πιστή μεταφορά, θα χρησιμοποιηθεί το παιχνίδι rFactor 2, σε έκδοση PC. Όσο για την όλη διαδικασία, συνοδεύεται από τις ευλογίες των ACO, FIA WEC, και Motorsport Games.

Η κάθε ομάδα θα έχει 4 οδηγούς, εκ των οποίων οι 2 θα είναι κανονικοί οδηγοί αγώνων και οι άλλοι 2 gamers. Στην ψηφιακή αυτή αναμέτρηση θα χρησιμοποιηθούν αγωνιστικά από τις κατηγορίες LMP2 και GTE, με τις ομάδες να σχεδιάζουν όπως θέλουν το όχημά τους. Συνολικά θα διαγωνιστούν 50 οχήματα σε ένα όσο το δυνατό πιο πιστό αντίγραφο του πραγματικού αγώνα. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε ευμετάβλητες καιρικές συνθήκες, οδήγηση σε ημέρα και νύχτα, ανεφοδιασμούς, ζημιές και ό,τι άλλο θα περίμενε κανείς να δει σε έναν αγώνα αντοχής.

Η όλη διοργάνωση αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών οπαδών του αγώνα, καθώς και φίλων του gaming. Για όσους, ωστόσο, δεν ικανοποιούνται με τίποτα λιγότερο από την πραγματικότητα, υπενθυμίζουμε ότι το φετινό Le Mans δεν ακυρώθηκε αλλά αναβλήθηκε. Θα έχουμε τη χαρά να το ζήσουμε το Σαββατοκύριακο 19-20 Σεπτεμβρίου.